Citat:
În prealabil postat de Decebal
Doamnă, v-am explicat în postarea anterioară ce era de explicat.
Nu știu despre ce "dogme" vorbiți și la ce sinod ecumenic au fost adoptate.
Cred că zbaterile dumneavoastră sunt de prisos; nu faceți decât să vă luptați împotriva Revelației, împotriva Sfintei Tradiții a Sfinților Părinți, și chiar împotriva rațiunii și logicii teologice.
|
Eu sper ca "zbaterile" mele nu sunt de prisos. De fapt nu e vorba de zbateri ci de urmarirea cu consecventa a unei idei. Eu cand intalnesc un deal pe drumul meu, obisnuiesc sa-l trec; nu ma intorc din drum din cauza lui.
Iarta, ma, Decebal, dar mai am unele intrebari:
In afara de Chiril al Alexandriei, la care alti Sfinti Parinti faci trimitere?
Citat:
umanitatea lui Hristos este deplin îndumnezeită de abia după Învierea din morți
|
Vrei sa spui ca moartea pe cruce I-a fost necesara lui Iisus Hristos personal pentru a-si indumnezei umanitatea?
E posibil ca eu sa nu inteleg prea bine ce scrii; de aceea te rog explica-te.
Citat:
În primul rând, este nevoie de a preciza că autoritatea Sfântului Apostol Ioan Teologul, precum și a Sfântului Părinte Chiril al Alexandriei sunt superioare autorității părintelui Dumitru Stăniloae.
|
Asta de unde ai mai scos-o?
Iarta-ma, dar ma uimesti. Nu mai stiu pe nimeni, care sa fi masurat in felul acesta autoritatea cuiva; nici nu este o practica ortodoxa, caci punctul de vedere unitar al invataturii ortodoxe nu constituie prilej pentru asemenea ierarhizare. Catolicii il au pe papa; noi Il avem numai pe Hristos.