Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.06.2013, 23:50:49
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Doamnă, v-am explicat în postarea anterioară ce era de explicat.

Nu știu despre ce "dogme" vorbiți și la ce sinod ecumenic au fost adoptate.

Cred că zbaterile dumneavoastră sunt de prisos; nu faceți decât să vă luptați împotriva Revelației, împotriva Sfintei Tradiții a Sfinților Părinți, și chiar împotriva rațiunii și logicii teologice.
Eu sper ca "zbaterile" mele nu sunt de prisos. De fapt nu e vorba de zbateri ci de urmarirea cu consecventa a unei idei. Eu cand intalnesc un deal pe drumul meu, obisnuiesc sa-l trec; nu ma intorc din drum din cauza lui.

Iarta, ma, Decebal, dar mai am unele intrebari:
In afara de Chiril al Alexandriei, la care alti Sfinti Parinti faci trimitere?

Citat:
În prealabil postat de Decebal
umanitatea lui Hristos este deplin îndumnezeită de abia după Învierea din morți
Vrei sa spui ca moartea pe cruce I-a fost necesara lui Iisus Hristos personal pentru a-si indumnezei umanitatea?
E posibil ca eu sa nu inteleg prea bine ce scrii; de aceea te rog explica-te.

Citat:
În prealabil postat de Decebal
În primul rând, este nevoie de a preciza că autoritatea Sfântului Apostol Ioan Teologul, precum și a Sfântului Părinte Chiril al Alexandriei sunt superioare autorității părintelui Dumitru Stăniloae.
Asta de unde ai mai scos-o?
Iarta-ma, dar ma uimesti. Nu mai stiu pe nimeni, care sa fi masurat in felul acesta autoritatea cuiva; nici nu este o practica ortodoxa, caci punctul de vedere unitar al invataturii ortodoxe nu constituie prilej pentru asemenea ierarhizare. Catolicii il au pe papa; noi Il avem numai pe Hristos.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Slujba de Adormirea Maicii Domnului intrerupta de DNA Laura19 Stiri, actualitati, anunturi 51 21.08.2012 16:03:50
Adormirea Maicii Domnului dan73 Generalitati 3 05.07.2012 16:22:32
Adormirea Maicii Domnului partenie Diverse Sarbatori 20 15.08.2009 21:19:08
Adormirea Maicii Domnului Laurentiu Diverse Sarbatori 1 15.08.2008 20:25:15
adormirea maicii domnului Pupi Generalitati 1 12.08.2008 13:13:16