Citat:
În prealabil postat de vsovivivi
Dragul meu, e plat la suprafață căci în adînc e rond după cum a luat el forma apelor în care s-a deslușit în ziua 2-a, fiind înconjurat în părți de apele mărilor care-l și acoperă în zonele alea, dincolo de granița cu uscatul, care s-a arătat până la potop și se tot arată după scurgerea apelor până azi.
Deci nu e valabilă nici teoria PP care închipuie o farfurie cu centrul pe axa stelei polare căci tot un centru poate fi considerat și polul sud plasat pe axa cerească sudică unde nu se află o stea.
...Și nu este valabilă nici teoria PS deoarece: cum stelele se învârt în emisfera nordică în jurul axei polare păstrând semnele și cele în jurul axei cerești sudice în sens contrar păstrând semnele, ar însemna că la ecuator ar trebui să vedem deoadată pe cer mișcări stelare cu viteze imense unele față de altele în sensuri contrare. Lucru care nu se observă absolut deloc. E vorba că viteza tangențială la cerc a stelelor este tot mai mare cu cât cercul pe care se învârt are rază tot mai mare și cum avem cercuri de rotație cu centrul pe axa polară și cercuri de rotație cu centrul pe axa cerească sudică înseamnă că la ecuator ar trebui să vedem stelele mișcându-se pe cercurile tangente în sens contrar unele față de altele cu viteze maxime. Dacă nu vedem, și n-a văzut nimeni și cum nu vedem așa ceva rezultă clar că pământul nu poate să fie sferic așa cum s-ar putea modela neglijând niște observabile esențiale ca astea de care am pomenit nu numai acum ci pe tot parcursul explicațiilor pe tema asta.
Deci minciunikaa nu-mi aparține mie ci ea aparține științificilor mamoniaci lăudăroși și înobelați în deșert cu titluri nobeleare, fraieri păcăliți și autopăcăliți ce au păcălit apoi pentru bani și faimă o gLume întreagă cu născocelile lor explicaționiste... oare nu pe ei ar fi trebuit să-i prindeți?.. dar fiindcă-i considerați sfinți și mari și infailibili, iată că îl desconsiderați pe Dumnezeu și scripturile Lui care mărturisesc Adevărul, i-ați crezut pentru că așa ați învățat voi la școală să mințiți folosind formulele și teoriile speculative ale calculelor absurde născocite de vrăjitorii moderni.
Nu există = fără Dumnezeu!
|
Mai sus am tras o concluzie greșită pe care am bolduit-o, căci pentru observatorul aflat pe pământ la polul nord și apoi la polul sud, dacă el vede de jos învârtirile stelelor într-un sens în jurul stelei polare, respectiv în sens contrar în jurul centrului ceresc sudic, el deplasându-se spre ecuator va vedea stelele deplasându-se toate în același sens. Iar dacă am presupune că pământul este o planetă sferică atunci s-ar putea închipui și crede că toate stelele se învârtesc în jurul axei steaua_polară-centrul_ceresc_sudic care ar trece prin mijlocul sferei pământului conform modelului din teoria pământului sferic PS. Deci stelele se rotesc în sens contrar față de privitor și nu față de axa asta așa cum am presupus eu greșit în explicații.
Să continuăm însă logica simplă.
Pentru observatorul ce se află la polul nord, steaua polară este fixă la zenit pe parcursul anului, iar dacă el se află la polul sud, atunci centrul ceresc sudic se află fix la zenit pe tot parcursul anului deci aceste puncte cerești rămân fixe față de pământ și de privitorul aflat sub ele ca să le vadă pe ele la zenit.
Iar mișcarea asta circulară a pământului sferic în jurul axei steaua_polară-centrul_ceresc_sudic sau a stelelor în jurul axei se vede de jos că este una cu viteză constantă.
Dar dacă mișcarea unghiulară este constantă și am presupune că pământul este sferic și fix ca în geocentrism atunci viteza prin cer a stelelor mai depărtate de axă ar trebui să fie mult mai mare decât a stelelor apropiate de axă deoarece razele cercurilor pe care se învârt sunt diferite așa cum se vede de la polul nord sau sud, cele depărtate mișcându-se în același timp pe cercuri cu raze mult mai mari față de cele mai apropiate de steaua polară sau a centrului ceresc sudic adică față de axă și ca atare viteza lor prin cer ar fi mult mai mare cu cât ne depărtăm de poli, și viteza asta maximă a stelelor ar trebui deci să se vadă de la ecuator căci de acolo vedem stelele cele mai depărtate de axă și cu toate astea viteza rectilinie a stelelor pe cer la ecuator este constantă și egală cu viteza de rotație a lor la poli căci ele parcurg distanța de la răsărit la apus cu aceiași viteză cu care parcurg la poli jumătate de cerc...
...însă toate ar trebui să se miște astfel încât unele față de altele să nu-și schimbe pozița căci semnele formate de formațiunile cerești își păstrează desenul văzut de jos de parcă toate s-ar afla fixate pe un corp rigid nevăzut ce s-ar roti în jurul axei amintite. Putem presupune deci fie un cer fix ce înconjioară un pământ sferic ce se rotește în jurul axei fie un pământ sferic fix și înconjurat cu cer cu stele ce se rotesc în jurul axei.
Dar avem anotimpurile și micșorarea zilei iarna și mărirea zilei vara explicată în teoriile PS prin înclinarea axei pământului față de ortogonala pe planul format de rotația pământului în jurul soarelui pe un cerc sau o elipsă cu focarele foarte apropiate și cu soarele în centrul cercului sau într-unul din focarele elipsei.
Cum la polul nord nu se observă pe parcursul întregului an o schimbare de poziție a stelei polare și nici la polul sud a centrului ceresc sudic în jurul cărora se rotesc stelele înseamnă că am putea crede că pământul se înclină cu cer cu tot indiferent dacă stelele cu cer cu tot se rotesc în jurul axei sau dacă el se rotește în jurul axei. Deci obligator împreună se înclină stelele și pământul față de ortogonala pe planul de rotație al pământului în jurul soarelui.
Continuarea mai târziu...