Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Eu doar am zis ca nu am vazut vegetarian grasut sau obez...asta nu inseamna ca cei by the ocean sunt mai breji decat traditionalistii romanasi care ineaca mancarea in ulei.Dupa experientele avute aici,as prefera mancarea romaneasca inecata in ulei vegetal dacat in unt,margarina,osanza,zeama de oase sau untura si asezonata din belsug cu cascaval sau zahar(depinde de reteta).
|
DPDV al obezitatii, in primul rand nu conteaza
CE maninci, ci
CAT mananci.
Este un fals mit, intretinut de cei care nu cunosc chestii elementare de biologie/fiziologie cum ca uleiurile, grasimea in general, ingrasa asa..pur si simplu, si renuntand la uleiul din salata de exemplu dar mancand jumtate de paine la o masa, o sa slabeasca de numa' numa'.
Adevarul este ca poti sa maninci chiar peste 1000calorii pe zi din uleiuri/grasimi (adica peste ~120g ulei) si
NU te
ingrasi, atat timp cat nu depasesti norma calorica pentru fiziologia ta si activitatea zilnica depusa.
Sunt unii care au o dieta
ketogena, adica in loc sa fie bazata pe amindon (ca majoritatea dintre noi) este bazata pe uleiuri (eventual si proteine) si
NU se
ingrasa.
Este usor sa ajungi la un exces caloric mancand in exces glucide, in special glucide rafinate (paine alba, zahar) dar cvasi-imposibil cu o dieta ketogena.
Dar poti si mai usor sa te ingrasi mancand ambele in exces: glucide rafinate SI uleiuri/grasimi.
Ceea ce ingrasa pe romanul "postitor" ca de el era vorba - este mancarea in exces, norma de "sanatate" fiind
Maria Sa Prea Marele Apetit.
Apetit care:
1. este
accentuant prin prepararea exagerata a mancarii, prajirea, folosirea condimentelor, in special cele pe baza de monoglutamat, proteina animala.
2. este
normalizat renuntand la cele de mai sus si cu atat mai mult urmand o dieta cvasi-exclusiv sau exclusiv vegetariana.
In ceea ce priveste sursa de grasimi, raporturile omega3 vs omega6 sau ipoteza lipidica sunt alte probleme.