Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox
Doamne ajută.
Frate... tu vrei ca prin cîteva rînduri și idei deloc adevărate vrei să demontezi ce am spus eu, adevărul creștinesc? Atît de arogant și mîndru și plin de tine ești? Mă îndoiesc, cred că ești un om mai blînd, mai smerit.
|
si tu atat de mandru si arogant incat zici ca ai inteles tu singur adevarul crestinesc si atatia frati de credinta nu l-au inteles.
Citat:
Da, Dumnezeu a zis în Levitic să fie omorîți. Dar erau omorîți? Nu. De ce? Pentru că nu făceau acele păcate care erau menționate să nu le facă. Dumnezeu a reușit, și-a împlinit planul sfințeniei Sale. Cum? Care plan? Cel menționat, de a chema oamenii la sfințenie, de aceea și anunță, cheamă de 2 ori, la versetele 7 și 26 din acel capitol, pe toți oamenii la sfințenie. Și de asemenea, cînd era încălcată una din acele porunci cînd cineva trebuia ucis, nu se apucau să-l ucidă direct, mergeau la prooroci, sau la cel mai învățat, cel mai respectat om din comunitatea lor și îl întrebau. Și Moise nu îi lăsa, din pricina poruncii din DECALOG, să nu ucizi, cum nici Hristos nu i-a lăsat și a iertat-o pe femeia desfrînată și i-a zis: "mergi și să nu mai păcătuiești".
Dar în Decalog nu spune să nu desfrînezi cu nora, cu animale, cu soția tatălui, mătușă, goliciune, vrăjitori, înțelegi? Și Dumnezeu a pregătit oamenii, spunîndu-le ce să nu facă, și ei nu făceau, de frică să nu moară. E minunat Dumnezeu. Atît de minunat...
|
Exista dovezi ca se intampla asta?
Ca oamenii nu pacatuiau astfel, iar Moise ii oprea din a urma legea din Levitic(Moise care a murit inainte sa ajunga in Israel, apropo cine i-a oprit dupa, ca vad ca pana la inceputul secolului I se intampla destul de des(cel putin 3 cazuri de lapidare din partea evreilor in Noul Testament. Destul putem sa argumentam ca credinta mozaica se denaturase pana atunci, dar totusi, e dovada ca se intampla).
Da, invatatorii, cei care i-au omorat pe preotii lui Baal...
Citat:
Da, știu că în popor nu se aplicau, tocmai ți-am dovedit că Moise nu îi lăsa din cauza decalogului, să nu ucizi, drept urmare veneau și la Iisus și Îl întrebau. Nu se apucau să omoare de capul lor, doar că așa zice cuvîntul, pentru că tot cuvîntul spune: întrebați pe înțelepții și învățătorii voștrii. Minunat de simplu, nu?
|
Nu mi-ai demonstrat nimic. Nu ai aratat nici un citat in care un rabin sa fii oprit o lapidare sau o executie inainte de venirea lui Hristos. Si nu, faptul ca nu exista nu inseamna ca nu se intampla. Absenta evidentei nu este evidenta absentei.
Citat:
Mai departe. Nu numai Ehud omoară pe rege și ajunge rege și trăiește bine mersi. Dar și Baașa ajunge prin asasinat rege, că îl omoară pe Nadab și trăiește bine mersi. Și Zimri ucide pe regele Elah și ajunge Zimri rege și trăiește bine mersi. Și Iehu omoară pe Ioram și ajunge Iehu rege și trăiește bine mersi. Și Șalum ucide pe regele Zaharia și ajunge Șalum rege și trăiește bine mersi pînă este asasinat el de Manahem și devine Manahem rege. Și apoi Osea ucide pe regele Peca și devine Osea rege și trăiește bine mersi.
Ei toți au fost regi ai evreilor după scindarea Regatului Davidic, regi în Iuda (sud) și în Israel (nord). Toate sunt în Biblie. Verificabile. Dar care-i idea? AU ÎNCĂLCAT PORUNCA și AU UCIS. Au păcătuit. Și au mers în iad. Iadul cel gătit diavolului și îngerilor lui. Hristos înainte de Învierea Sa, s-a pogorît la iad și a Înviat spre slavă și cinste pe cei drepți. Dacă vreo-unul din acei regi ai evreilor este printre cei înviați întru slavă și cinste, vom afla la Judecată.
|
bine, argumentul tine. Dar episodul cu preotii evrei si cei balici?
Citat:
Toate uciderile altor oameni, sau altui om, încalcă poruncile: -să nu ucizi-, -iubește-ți vrăjmașii-, -iubește pe aproapele tău ca pe tine însuți-. Încalcă porunca lui Dumnezeu, indiferent care ar fi motivul. Că îți aperi țara, (care țară? Împărăția Cerurilor e țara noastră, aia nu are nevoie de apărare), că îți aperi familia (care familie? nu e a ta, e a lui Dumnezeu, sunteți cadouri dăruite de El, unii altora. "Cine iubește pe tată, pe mamă, soție, frați, mai mult decît pe Mine, nu este vrednic de Mine") sau aperi orice sau pe oricine, aperi altfel. Nu ucigînd pe nimeni.
Și față de marii teologi care îi ceri sau comunicate ale BOR ce le ceri, ți-am dat adineaori, la postul meu din acest topic, sunt citate și canoane ale marilor teologi, dulcii Sfinți Părinți, scrie în engleză, dacă vrei îți traduc.
Și în plus, înainte de orice și în fața oricui, avem Sfînta Scriptură, Cuvîntul lui Dumnezeu și nu mai am de adăugat nimic.
Iertați. Bucurii.
|
Da, nu sunt ai mei, dar Dumezeu mi i-a dat, deci pana una alta sunt responsabil fata de ei.
UNDE? UNDE SUNT CITATELE SFINTILOR CA TOT ZICI DE ELE DAR EU NU LE VAD.
ARATA-MI CU QUOTE SI LINK.