Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.06.2013, 14:30:41
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Doamne ajută.

Frate... tu vrei ca prin cîteva rînduri și idei deloc adevărate vrei să demontezi ce am spus eu, adevărul creștinesc? Atît de arogant și mîndru și plin de tine ești? Mă îndoiesc, cred că ești un om mai blînd, mai smerit.
si tu atat de mandru si arogant incat zici ca ai inteles tu singur adevarul crestinesc si atatia frati de credinta nu l-au inteles.

Citat:
Da, Dumnezeu a zis în Levitic să fie omorîți. Dar erau omorîți? Nu. De ce? Pentru că nu făceau acele păcate care erau menționate să nu le facă. Dumnezeu a reușit, și-a împlinit planul sfințeniei Sale. Cum? Care plan? Cel menționat, de a chema oamenii la sfințenie, de aceea și anunță, cheamă de 2 ori, la versetele 7 și 26 din acel capitol, pe toți oamenii la sfințenie. Și de asemenea, cînd era încălcată una din acele porunci cînd cineva trebuia ucis, nu se apucau să-l ucidă direct, mergeau la prooroci, sau la cel mai învățat, cel mai respectat om din comunitatea lor și îl întrebau. Și Moise nu îi lăsa, din pricina poruncii din DECALOG, să nu ucizi, cum nici Hristos nu i-a lăsat și a iertat-o pe femeia desfrînată și i-a zis: "mergi și să nu mai păcătuiești".

Dar în Decalog nu spune să nu desfrînezi cu nora, cu animale, cu soția tatălui, mătușă, goliciune, vrăjitori, înțelegi? Și Dumnezeu a pregătit oamenii, spunîndu-le ce să nu facă, și ei nu făceau, de frică să nu moară. E minunat Dumnezeu. Atît de minunat...
Exista dovezi ca se intampla asta?
Ca oamenii nu pacatuiau astfel, iar Moise ii oprea din a urma legea din Levitic(Moise care a murit inainte sa ajunga in Israel, apropo cine i-a oprit dupa, ca vad ca pana la inceputul secolului I se intampla destul de des(cel putin 3 cazuri de lapidare din partea evreilor in Noul Testament. Destul putem sa argumentam ca credinta mozaica se denaturase pana atunci, dar totusi, e dovada ca se intampla).
Da, invatatorii, cei care i-au omorat pe preotii lui Baal...

Citat:
Da, știu că în popor nu se aplicau, tocmai ți-am dovedit că Moise nu îi lăsa din cauza decalogului, să nu ucizi, drept urmare veneau și la Iisus și Îl întrebau. Nu se apucau să omoare de capul lor, doar că așa zice cuvîntul, pentru că tot cuvîntul spune: întrebați pe înțelepții și învățătorii voștrii. Minunat de simplu, nu?
Nu mi-ai demonstrat nimic. Nu ai aratat nici un citat in care un rabin sa fii oprit o lapidare sau o executie inainte de venirea lui Hristos. Si nu, faptul ca nu exista nu inseamna ca nu se intampla. Absenta evidentei nu este evidenta absentei.

Citat:
Mai departe. Nu numai Ehud omoară pe rege și ajunge rege și trăiește bine mersi. Dar și Baașa ajunge prin asasinat rege, că îl omoară pe Nadab și trăiește bine mersi. Și Zimri ucide pe regele Elah și ajunge Zimri rege și trăiește bine mersi. Și Iehu omoară pe Ioram și ajunge Iehu rege și trăiește bine mersi. Și Șalum ucide pe regele Zaharia și ajunge Șalum rege și trăiește bine mersi pînă este asasinat el de Manahem și devine Manahem rege. Și apoi Osea ucide pe regele Peca și devine Osea rege și trăiește bine mersi.

Ei toți au fost regi ai evreilor după scindarea Regatului Davidic, regi în Iuda (sud) și în Israel (nord). Toate sunt în Biblie. Verificabile. Dar care-i idea? AU ÎNCĂLCAT PORUNCA și AU UCIS. Au păcătuit. Și au mers în iad. Iadul cel gătit diavolului și îngerilor lui. Hristos înainte de Învierea Sa, s-a pogorît la iad și a Înviat spre slavă și cinste pe cei drepți. Dacă vreo-unul din acei regi ai evreilor este printre cei înviați întru slavă și cinste, vom afla la Judecată.
bine, argumentul tine. Dar episodul cu preotii evrei si cei balici?

Citat:
Toate uciderile altor oameni, sau altui om, încalcă poruncile: -să nu ucizi-, -iubește-ți vrăjmașii-, -iubește pe aproapele tău ca pe tine însuți-. Încalcă porunca lui Dumnezeu, indiferent care ar fi motivul. Că îți aperi țara, (care țară? Împărăția Cerurilor e țara noastră, aia nu are nevoie de apărare), că îți aperi familia (care familie? nu e a ta, e a lui Dumnezeu, sunteți cadouri dăruite de El, unii altora. "Cine iubește pe tată, pe mamă, soție, frați, mai mult decît pe Mine, nu este vrednic de Mine") sau aperi orice sau pe oricine, aperi altfel. Nu ucigînd pe nimeni.

Și față de marii teologi care îi ceri sau comunicate ale BOR ce le ceri, ți-am dat adineaori, la postul meu din acest topic, sunt citate și canoane ale marilor teologi, dulcii Sfinți Părinți, scrie în engleză, dacă vrei îți traduc.
Și în plus, înainte de orice și în fața oricui, avem Sfînta Scriptură, Cuvîntul lui Dumnezeu și nu mai am de adăugat nimic.

Iertați. Bucurii.
Da, nu sunt ai mei, dar Dumezeu mi i-a dat, deci pana una alta sunt responsabil fata de ei.
UNDE? UNDE SUNT CITATELE SFINTILOR CA TOT ZICI DE ELE DAR EU NU LE VAD.
ARATA-MI CU QUOTE SI LINK.
Vechi 21.06.2013, 15:01:51
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Sunt curioasa ce ar trebui sa faca o femeie fecioara, cuminte, cand un barbat navaleste peste ea si vrea sa o necinsteasca?! Cum ar fi crestinesc sa procedeze?

a) Sa se apere cum poate, cu rugaciunea si fizic
b) Sa nu faca nimic
c) Sa faca in asa fel incat sa il determine pe barbat sa o omoare

Evident cazul este luat ipotetic, dar s-au intamplat cazuri.

Dar daca e luata roaba de pagani, de mahomedani ? Sa mearga cu ei, sa fuga sau sa se omoare?
Reply With Quote
Vechi 21.06.2013, 15:07:47
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Poate ar fi bine sa facem o diferenta intre a fi atact tu, ca persoana si a fi atacata familia ta sau natia ta. Nu crestineste deloc sa stai sa te uiti cum aproapele tau, neamul tau, e macelarit de navalitori, eventual sa fugi si sa te ascunzi.

Sunt curioasa. Daca nu e crestineste sa iti aperi pamantul si neamul, este cresinteste sa saluti Tricolorul si sa canti imnul national? Din moment ce neamul si pamantul nu inseamna nimic...

(ne mantuim impreuna si pierim singuri)
Reply With Quote
Vechi 21.06.2013, 15:13:00
N.Priceputu
Guest

Implicit

La problema aceasta părintele Steinhardt avea următorul răspuns:
Ai dreptul (și datoria?) să rabzi răul care ți se face ție, dar ești dator să nu rabzi răul care i se face altuia.
Reply With Quote
Vechi 21.06.2013, 16:31:01
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Poate ar fi bine sa facem o diferenta intre a fi atact tu, ca persoana si a fi atacata familia ta sau natia ta. Nu crestineste deloc sa stai sa te uiti cum aproapele tau, neamul tau, e macelarit de navalitori, eventual sa fugi si sa te ascunzi.

Sunt curioasa. Daca nu e crestineste sa iti aperi pamantul si neamul, este cresinteste sa saluti Tricolorul si sa canti imnul national? Din moment ce neamul si pamantul nu inseamna nimic...

(ne mantuim impreuna si pierim singuri)
Doamne ajută.
Ne mîntuim împreună și pierim singuri? Greșit. A mai spus asta și un frate Evio nu-știu-cum, parcă tot aici în topic, i-am dat răspuns. Caută răspunsul.

Nu e nicio diferență. Cînd ești atacat tu, sau familia ta, sau alți oameni de pe pămînt, oriunde ar fi ei, în austria, argentina, romînia sau orice țară, NU TREBUIE să ucidem pe nimeni, conform învățăturii Mîntuitorului. Poate să fie măcelărit orice om, să nu ne fie frică, și SĂ NU UCIDEM PE NIMENI, am spus deja versetul de cei ce ne ucid trupul. Și am spus deja și despre familie, și despre țară.

Aici spui bine, slavă Domnului. Să fugim. E una din soluțiile biblice. Sau să ne supunem stăpînirii. Nu să ucidem pe nimeni.

Da, este creștinește să saluți tricolorul, dă cezarului, ce-i al cezarului, dar nu cu punerea mîinii la frunte, ca în armată, ca să nu ne supunem practicilor păgîne, anume păgînii, cei ce sunt gata să ucidă alți oameni, la niște ordine a unui om, lăsînd Cuvîntul lui Dumnezeu, de izbeliște, ci salutăm tricolorul cu rugăciune, și să nu punem "a fi romîni", în fața și înaintea de "a fi creștini".

NU, Imnul național al Romîniei, NU este creștinește să fie cîntat de creștini, că îndeamnă și instigă la crimă, la uciderea aproapelui și a dușmanilor, lucru ce e împotriva învățăturii creștine, și are chiar blesteme în imnul național, împotriva învățăturii creștine de a binecuvînta pe cei ce ne blestemă. Și cînd blestemăm, nu putem sluji și lui Dumnezeu și lui mamona, nu putem bea și din paharul Domnului și din paharul dracilor, spune Scriptura. Și multe alte cuvinte, are imnul național, împotriva Scripturii lui Dumnezeu. Ne place sau nu, ăsta e Adevărul.

Bucurii.

P.S.: Aline, frate, pentru tine, am vorbit exact degeaba. Continui să-ți întărești cerbicele capului tău, împotriva Mielului. Dacă nu te vei căi de păcatul tău, va zdrobi Domnul cerbicele capul tău de piatra cea din capul unghiului. Dumnezeu să te miluiască. Bucurii.

P.S.2: Frate N.Priceputu, toate ca toate, spune ce dorești, punele cum dorești, dar nu ieși din poruncile Scripturii, ca să-ți fie ție bine și să moștenești Cerurile. Să nu ne permitem să alterăm Adevărul Dumnezeiesc, să fim păgîni cu faptele și creștini cu numele. Să nu fie. Ci să fim lumini între oameni și sarea pămîntului. Bucurii.

Last edited by Daniel_Ortodox; 21.06.2013 at 16:48:33.
Reply With Quote
Vechi 21.06.2013, 16:51:01
N.Priceputu
Guest

Implicit

Frate Daniel, îmi repugnă la fel ca și ție gândul de a omorî pe cineva, în orice circumstanțe. Însă la problema de față Biserica a răspuns, binecuvântând războiul de apărare. Chiar ea te trimite la luptă ca să-ți aperi neamul și credința.

Sunt de acord că orice ucidere nu are cum să fie pe placul lui Dumnezeu, Cel care dă viață tuturor, și că aici o acceptăm pentru a împiedica să se întâmple un rău și mai mare.

Putem gândi și așa: Există o gradație a păcatelor? Consider că da. Ce este mai grav: să ucizi apărând niște copii nevinovați (sau orice persoană care nu se poate apăra) sau să ucizi vrând să cotropești, să stăpânești, să siluiești? Întrebarea este, evident, retorică.

Deci dacă îl iubești pe vrăjmaș, nu este mai bine și pentru el să-l împiedici, fie și prin moarte, să facă niște păcate așa de mari? Păcatul tău va fi, oricum, mai mic.

Last edited by N.Priceputu; 21.06.2013 at 17:01:37.
Reply With Quote
Vechi 21.06.2013, 17:03:18
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Nici Imnul Romaniei nu e crestinesc? Cum indeamna la crima Imnul Romaniei?
Sa inteleg ca nu il canti nici macar de 1 Decembrie?

Imnul vechi, Tricolorul (cel original scris de Porumbescu, nu cel modificat de comunisti) e bun?

Sa inteleg ca nici sa fi patriot nu e bine, caci asta implica iubirea de neam,pamant si apararea patriei.
Reply With Quote
Vechi 21.06.2013, 17:42:40
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Nici Imnul Romaniei nu e crestinesc? Cum indeamna la crima Imnul Romaniei?
Sa inteleg ca nu il canti nici macar de 1 Decembrie?

Imnul vechi, Tricolorul (cel original scris de Porumbescu, nu cel modificat de comunisti) e bun?

Sa inteleg ca nici sa fi patriot nu e bine, caci asta implica iubirea de neam,pamant si apararea patriei.
Doamne ajută.

Nu, imnul Romîniei nu e creștinesc. Cum îndemană la crimă și ucidere? Citește-l și-ai să vezi. Și la blesteme, cum am spus, îndemnă, imnul Romîniei. Să nu fie.
Nu, nu îl cînt niciodată, nici de 1 decembrie, niciodată. E împotriva creștinismului, împotriva Sfintelor Scripturi, împotriva lui Dumnezeu, de ce să mă lepăd de Dumnezeu cîntînd demonilor ce învață la ucidere? Doamne ferește de așa ceva. Să nu fie.

Nu, nici tricolorul lui porumbescu, nu e bun. Amintește de multe crime săvîrșite înainte, deși nu o chemare la ucideri, nu are nici o legătură cu creștinismul, amintește de noua ordine mondială și de o nunață de ateism, spunînd că vrea să pună pe mormîntul său tricolorul, în loc să pună Sfînta Cruce.

Patriot, să fii pînă acolo cînd ești nevoit să ucizi alt om, sub indiferent ce motive. Și mergem mai adînc.
Patriot să fi pînă acolo cînd ți se cere să încalci orice poruncă a lui Dumnezeu.

Da, iubește neamul, pămîntul, patria, iubește tot. Tot și toate. Dar cînd ți se cere să ucizi un alt om pentru orice, bijuterii, pămînt, țară, cultură, neam, strămoși, viitor, etc., atunci, nu mai iubi nimic. Nu pentru a nu mai iubi cu adevărat, ci pentru că iubești mult toate. Și pentru că nu încalci porunca lui Dumnezeu Treime.

Fi patriot, fi naționalilst, fi legionar, fi mason, fi deputat, fi senator, fi măturător de stradă, fi bucătar, fi șofer, fi astronaut, fi chimist, fi om de știință, fi actor, fi mamă, fi tată, fi bunic, fi scriitor, fi poet, fi fizician, fi primar, fi orice vrei tu să fi, dar înaintea tuturor, înainte a orice și oricine, înaintea oricărei întîmplări, oricărui eveniment, oricărei cerințe, oricum ar fi ea, orice ar spune și ar face oricine, oricînd, oriunde, FI CREȘTIN ! Cu tot ce înseamnă să fi creștin.

Bucurii.

Last edited by Daniel_Ortodox; 21.06.2013 at 17:45:13.
Reply With Quote
Vechi 21.06.2013, 17:29:08
Banned

Implicit

Doamne ajută.

Unde frate N. Priceputu? Unde dă binecuvîntare Biserica pentru războiul de apărare?

În care verset Scripturistic, mai ales Noului Testament, dar și al Vechiului, unde spune Dumnezeu: mergeți și ucideți, apărîndu-vă țara? Nu am găsit așa ceva.

Unde, în care canon al Sfinților Părinți, de la care Sfînt Sinod Ecumenic, se dezleagă crima și uciderea altui om ?

Cînd a trimis Biserica lui Hristos creștinii să apere neamul și credința, ucigînd alți oameni ?
Iar dacă o va face, Biserica lui Hristos, nu va mai fi a lui Hristos, ci va fi în erezie.
Iar aici amintesc Sfîntul Sinod al 4-lea ecumenic, cînd întreaga Biserică Creștină, toată Ortodoxia era căzută în erezie. Erezia monofizită.
Un singur om, unul singur, pe tot pămîntul, Sfîntul Maxim Mărturisitorul, mai era creștin ! Și el învăța încontinuu: "scuipați din gurile voastre împărtășania monofizită. scuipați și călcați în picioare ce spun monofiziții că e trupul și sîngele lui hristos, că e un hristos mincinos."
Pentru îndrăzneala lui, i-au fost tăiate limba, să nu mai poată vorbi Adevărul și mînă drepată să nu mai poată binecuvînta în numele lui Hristos. Apoi la scurtă vreme a adormit, Biserica a făcut al 4-lea sinod ecumenic, și a ieșit din erezie.

Gradație a păcatelor, există, dar tot păcate rămîn.
Nu dragul meu, nu trebie să ucizi apărînd acele suflete nevinovate ale copiilor. Dacă poți să-i ajuți, să-i scapi în alt fel, fă-o, e bine, dar nu să ucizi. Pe nimeni. E limpede ce spune Hristos Mîntuitorul. Dumnezeu. Scriptura. E limpede de tot. Mai rămîne să urmăm învățătura, că să fim sfinți, să moștenim Cerurile.

SĂ NU UCIDEM, indiferent ce și cum ar fi. Datoria noastră a creștinilor, ESTE să cotropim, să cucerim. Dar sufletele. Necredincioșilor. Cu iubirea noastră. Și să ne apărăm de forțele întunericului. Și să nu ucidem.

Dacă îl iubești pe vrăjmaș, înafară de a fugi din calea lui, dacă el vrea să-ți ia sufletul tău, nu ai cum altfel să îl iubești. Cînd nu acceptă să vorbească cu tine, și a declarat război, ori te supui stăpînirii, ori fugi. Și nu spun eu asta, ci Cuvîntul lui Dumnezeu. Așa îl iubești. Nu apărînd nimic. Dacă Însuși Dumnezeu îi îngăduie să facă nelegiuirea, că îl iubește, de ce să-i iei viața tu, cînd nici Dumnezeu nu i-o ia? Dacă Dumnezeu așteaptă pocăința lui, de ce să împiedici tu pocăința lui, luîndu-i viața? Cu ce drept? Cu de la cine putere?

Cînd Biserica Creștină, singura rămasă Ortodoxă, va învăța și va îndemna creștinii, să o apere pe ea și granițele teritoriale ale unei țări, ucigînd alți oameni, acea "biserică" se află în înșelare, în erezie și creștinii, trebuie să îndrepte, amintind ierarhilor Scripturile, și făcînd Sfînta neascultare a ierarhilor ce îndeamnă și învață greșit, spre pieirea lor și a celor dimpreună cu dînșii.
Deci, Biserica trebuie să fie nedespărțită de Scriptură și nicidecum invers. Biserica trebuie să asculte de Scriptură și de Sfinții Părinți, nicidecum invers. Căci, Biserica, poate cădea în erezie, și trebuie trezită din dormitarea ei, ajutată în neputința ei.

Iar articolul ce mi-ai dat, se spune clar că creștinul trebuie să fie împotriva războiului. Sfîntul Ambrozie al Milanului, amintește de combaterea nedreptății, dar nu amintește de ucidere. Altfel, nu ar mai fi putut fi sfînt, decît sfînt mucenic. Ci combaterea nedreptății prin cuvînt, prin iubire.

Bucurii.
Reply With Quote
Vechi 21.06.2013, 17:38:52
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
Sfîntul Ambrozie al Milanului, amintește de combaterea nedreptății, dar nu amintește de ucidere. Altfel, nu ar mai fi putut fi sfînt, decît sfînt mucenic. Ci combaterea nedreptății prin cuvînt, prin iubire.

Bucurii.
Se referea la combaterea nedreptății referindu-se la felul în care a făcut-o Moise cu egipteanul. Nu ucidere?

Apoi, când spui că Dumnezeu îngăduie ca invadatorii să vină și să ne ucidă. Dar sunt multe, foarte multe fărădelegi pe care El le îngăduie. Totuși, ne-a învățat să le și combatem. Suntem datori să intervenim în istorie. Facem parte din ea.

Însă mă opresc aici. Argumentele pe care ți le-aș putea da ți le-au oferit deja alții înaintea mea.
Reply With Quote
Răspunde