L.E. Acum am vazut ca si Laurentiu a spus ce am zis eu. Iertare pentru repetitie. Nu stiam ca Ceausescu nu stia de cum erau tratati cei arestati.
Legat de FMI si N.Ceausescu. Stiti ca un presedinte american (am uitat numele) a venit in Romania cand era Nea Nicu. Si N.Ceausescu a fost in America. De ce credeti? Din cate am citit, am inteles ca Ceausescu a luat imprumut ptr modernizarea tarii, industrializarea ei. Dar cand a fost in SUA, i s-a cerut sa fie predata suveranitatea tarii, sa faca FMI ce fac si acum. Si N.Ceausescu a spus nu si dupa scurt timp, FMI a inceput sa creasca dobanda, motiv ptr. care Ceausescu s-a grabit sa achite tot inapoi. De aceea i-a trecut pe romani la postit. Apoi am inteles ca in 1990 trebuia sa fie dat drumul la mancare, curent, apa ptr. ca datoriile au fost platite. N.Ceausescu a fost in Iran parca si vroia sa faca o banca acolo ptr. tarile prietene cu Romania. Multi spun ca atunci cand a fost impuscat, inainte a strigat "Traiasca Romania libera si independenta!"
Un istoric ortodox, Danut Nancu, a spus ca cele mai importante carti, din toate domeniile, au fost scrise in 1970, nu acum. Trebuia sa spui la inceput cat de bun era Ceausescu, dar apoi puteai sa scrii. El amai spus ca pe vremea lui Ceausescu nu se mai poate vobi de comunismul pur, in stil stanilist si ca comunismul nu este nationalist, nu promoveaza cultura poporului.
Si Ceausescu vroia sa fie scria o Encicopledie a istoriei Romaniei, dar i s-au tot pus piedici.
Daca e adevarat ce spun acesti parinti, ca N.Ceausescu s-a mantuit, atunci trebuie sa il iertam si noi. De Elena Ceausescu nu au zis nimic parintii?
Si nu cred ca Ceausescu ar fi legalizat homosexualitatea cum vor sa faca astia acum.
Nu sunt pro-comunism si nici fana N.Ceausescu, dar nu pot sa nu admit ca nu a fost monstrul care e prezentat prin mass-media din prezent. In '89 a fost o revolta anti-Ceausescu, nu anti-comunist. Tot comunistii au ramas la putere. Si-a iubit tara asa cum a stiu el. Pe langa astia de acum, Ceausescu e inger.
|