Citat:
În prealabil postat de Illuminatu
Insa cand este vorba de Adevar si Minciuna nu se mai poate vorbi de ceva pasiv ce fiinteaza - dinamic sau pasiv - intre cele 2 notiuni. Si stii de ce? Pentru ca nu exista loc suficient: Minciuna nu are fiinta proprie, de sine statatoare, Minciuna se defineste ca fiind absenta Adevarului. Si atunci este normal ca intre Adevar si Minciuna sa NU mai existe ceva.
|
pai si eu zic aici: Trebuie sa declari ce este Adevarul, nu cat de mincinosi sunt ceilalti.
Citat:
In concluzie, cel care nu traieste Adevarul, traieste Minciuna. De aceea, Mantuitorul este categoric: "cine nu este cu voi este impotriva voastra". A admite o stare intermediara de fiintare a "tolerantei" - si aici vorbesc de "tolerare a minciunii", de tolerare a unei non-valori (care, de fapt, NU EXISTA prin sine, ci e un biet efect al lipsei Adevarului) si nu de intoleranta fata de oameni - inseamna a trai in minciuna.
Toata aceasta teorie se refera la notiunile de Adevar si Minciuna, sa nu te gandesti ca m-am referit la oameni.
Iar la Dalian nu vei gasi intoleranta fata de oameni, ci ura fata de minciuna (ceea ce e o virtute, la urma urmei).
|
Da, pentru ca "Esti un tradator care va arde in flacarile iadului, nenorocitule care esti tu nenorocit" este o tactica foarte buna, drept pentru care il folosesc atat de multi oameni pe net, cu efecte vizibile.
Iar ura fata de minciuna are caracter dinamic - adica produce efecte
Nu produce nici un efect, partenerul de discutie doar o sa te urasca mai tare.
Atunci, toate retelele sociale si forumurile sunt pline de virtuosi.
Citat:
pe cand "toleranta fata de minciuna" pe care tu o afisezi este pasiva - adica cu alte cuvinte, pe tine te doare-n cot daca sectarii se mantuiesc sau nu.
|
Eu doar spun dogma ortodoxa.
Daca vor sa bea bine, daca nu, nu.
Citat:
Avantaj Dalian!
|
Metafore sportive?
Bine, cer fault, cred.