View Single Post
Vechi 29.06.2013, 15:22:21
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Insa cand este vorba de Adevar si Minciuna nu se mai poate vorbi de ceva pasiv ce fiinteaza - dinamic sau pasiv - intre cele 2 notiuni. Si stii de ce? Pentru ca nu exista loc suficient: Minciuna nu are fiinta proprie, de sine statatoare, Minciuna se defineste ca fiind absenta Adevarului. Si atunci este normal ca intre Adevar si Minciuna sa NU mai existe ceva.
pai si eu zic aici: Trebuie sa declari ce este Adevarul, nu cat de mincinosi sunt ceilalti.

Citat:
In concluzie, cel care nu traieste Adevarul, traieste Minciuna. De aceea, Mantuitorul este categoric: "cine nu este cu voi este impotriva voastra". A admite o stare intermediara de fiintare a "tolerantei" - si aici vorbesc de "tolerare a minciunii", de tolerare a unei non-valori (care, de fapt, NU EXISTA prin sine, ci e un biet efect al lipsei Adevarului) si nu de intoleranta fata de oameni - inseamna a trai in minciuna.
Toata aceasta teorie se refera la notiunile de Adevar si Minciuna, sa nu te gandesti ca m-am referit la oameni.
Iar la Dalian nu vei gasi intoleranta fata de oameni, ci ura fata de minciuna (ceea ce e o virtute, la urma urmei).
Da, pentru ca "Esti un tradator care va arde in flacarile iadului, nenorocitule care esti tu nenorocit" este o tactica foarte buna, drept pentru care il folosesc atat de multi oameni pe net, cu efecte vizibile.

Iar ura fata de minciuna are caracter dinamic - adica produce efecte
Nu produce nici un efect, partenerul de discutie doar o sa te urasca mai tare.

Atunci, toate retelele sociale si forumurile sunt pline de virtuosi.

Citat:
pe cand "toleranta fata de minciuna" pe care tu o afisezi este pasiva - adica cu alte cuvinte, pe tine te doare-n cot daca sectarii se mantuiesc sau nu.
Eu doar spun dogma ortodoxa.
Daca vor sa bea bine, daca nu, nu.

Citat:
Avantaj Dalian!
Metafore sportive?
Bine, cer fault, cred.