View Single Post
Vechi 02.07.2013, 23:52:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Uitați, aici, pe forum, ce s-a întâmplat de când au plecat cei 2 colegi catolici.
Chiar ma intrebam ce s-a intamplat cu ei, dl. Mihnea in special.
Ma gandeam ca au treaba. Serioasa.
Se pare ca asa este.

Citat:
Uitați-vă cât de sărace sunt discuțiile de la rubrica dedicată Bisericii Catolice...
Eu nu inteleg de ce exista rubrica asta.
Avem si una pentru "biserica" adventista? penticostala? iehovista? etc.

Citat:
Suntem doar noi și, vorba aceea, "noi centrăm, noi dăm cu capul". De ce?
Pai din moment ce catolicii au plecat, nu vad cine ar mai centra.
Si daca nu centreaza nimeni, nu mai da nimeni cu capul.
Simplu, nu?

Citat:
Fiindcă mulți dintre noi n-au fost capabili să înțeleagă faptul că, pur și simplu, există creștini care se raportează la aceleași realități ale lumii spirituale, dar din perspective diferite.
Da, bancul cu elefantul care se tot repeta pe la sectarii lui Bivolaru.
Dumnezeu este un elefant, iar noi bieti orbi care il pipaim, unii pe o parte, altii pe alta parte.
Ca si cand n-ar exista in istorie Revelatia, sau Intruparea sau Una Soborniceasca si Apostoleasca Biserica sub inspiratia Sfantului Duh.

Citat:
De aceea, de prea multă "toleranță", unul dintre catolici a fost exclus de pe forum, iar celălalt s-a retras în semn de solidaritate cu primul.
In ce ordine? De curiozitate..

Citat:
Cât de bogată spiritual ar deveni lumea, dacă am înțelege să ne acceptăm unii pe alții cu iubire și bucurie, așa cum reușeau Sfinții și, în primul rând, așa cum ne primește pe noi toți Hristos!
Esti probabil la o varsta la care iti poti permite luxul ignorantei si naivitatii.
Dar nu toti ne permitem asta.

Ti-ai pus vreodata intrebarea cum ne privesc romano-catolicii pe noi?
Nu trebuie sa mergi special pe forumul romano-catolic ca sa vezi asta (desi si asta ar fi o experienta interesanta).
Ar fi fost insa de ajuns sa citesti cu atentie postarile dl. Mihnea aici.
Sau insistenta cu care strutzocamila din Ardeal is vrea cladirile inapoi, chiar si daca n-are ce face cu ele.

Teologic vorbind, perspectiva asta "larga si iubitoare" care ne-o ceri noua, ei nu o au.
Decat aparent si atunci cand trebuie sa bage calul troian inauntru.
Regrete, dar asa e.

Ca mai sunt oarece exceptii care tin de context si caracterul unor oameni, asta e alta poveste.
Din exceptie nu poti face regula.

Sunt sigur ca daca am iesi toti la o plimbare ne-am intelege perfect.
Dar in momentul in care se ajunge la eclesiologie, s-a rupt firul - asta e o chestie garantata, tocmai prin simplul faptul ca ei sunt romano-catolici, noi suntem ortodocsi si ei nu pot si nu vor sa fie ortodocsi si noi nu vrem sa fim romano-catolici iar daca am fi romano-catolici n-am mai fi ortodocsi. Si invers. Clar.
Chiar exista un caz pe forum in acest sens.

Citat:
V-ați pus vreodată întrebarea: din ce motiv Dumnezeu nu a creat o lume uniformă, doar în alb și negru, cu oameni identici din punct de vedere spiritual, psihic și fizic, un univers cu o singură planetă, eventual, în care să locuiască ființele umane absolut identice între ele? :)
Sigur, inteligenta intrebare.
Daca am fi toti sfinti, in Adevar, ar fi tare plictisitor.

Noroc ca avem pacatul, avem si pe diavol, ca mai da culoare vietii, Dumnezeu asta plictisitor ne zice ori e alba ori neagra, noroc de diavol care vine si ne spune ca poate fi mai "nuantata" treaba, atat de nuantata si colorata ca putem la o adica sa zicem la alb negru si la negru alb.

Last edited by AlinB; 03.07.2013 at 10:03:37.
Reply With Quote