![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||||||
|
|||||||
|
Citat:
Ma gandeam ca au treaba. Serioasa. Se pare ca asa este. Citat:
Avem si una pentru "biserica" adventista? penticostala? iehovista? etc. Citat:
Si daca nu centreaza nimeni, nu mai da nimeni cu capul. Simplu, nu? Citat:
Dumnezeu este un elefant, iar noi bieti orbi care il pipaim, unii pe o parte, altii pe alta parte. Ca si cand n-ar exista in istorie Revelatia, sau Intruparea sau Una Soborniceasca si Apostoleasca Biserica sub inspiratia Sfantului Duh. Citat:
Citat:
Dar nu toti ne permitem asta. Ti-ai pus vreodata intrebarea cum ne privesc romano-catolicii pe noi? Nu trebuie sa mergi special pe forumul romano-catolic ca sa vezi asta (desi si asta ar fi o experienta interesanta). Ar fi fost insa de ajuns sa citesti cu atentie postarile dl. Mihnea aici. Sau insistenta cu care strutzocamila din Ardeal is vrea cladirile inapoi, chiar si daca n-are ce face cu ele. Teologic vorbind, perspectiva asta "larga si iubitoare" care ne-o ceri noua, ei nu o au. Decat aparent si atunci cand trebuie sa bage calul troian inauntru. Regrete, dar asa e. Ca mai sunt oarece exceptii care tin de context si caracterul unor oameni, asta e alta poveste. Din exceptie nu poti face regula. Sunt sigur ca daca am iesi toti la o plimbare ne-am intelege perfect. Dar in momentul in care se ajunge la eclesiologie, s-a rupt firul - asta e o chestie garantata, tocmai prin simplul faptul ca ei sunt romano-catolici, noi suntem ortodocsi si ei nu pot si nu vor sa fie ortodocsi si noi nu vrem sa fim romano-catolici iar daca am fi romano-catolici n-am mai fi ortodocsi. Si invers. Clar. Chiar exista un caz pe forum in acest sens. Citat:
Daca am fi toti sfinti, in Adevar, ar fi tare plictisitor. Noroc ca avem pacatul, avem si pe diavol, ca mai da culoare vietii, Dumnezeu asta plictisitor ne zice ori e alba ori neagra, noroc de diavol care vine si ne spune ca poate fi mai "nuantata" treaba, atat de nuantata si colorata ca putem la o adica sa zicem la alb negru si la negru alb.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 03.07.2013 at 11:03:37. |
|
|