View Single Post
Vechi 04.07.2013, 01:58:40
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Leonid7 Vezi mesajul
Stiu acest capitol al Sfantului Serafim,de foarte mult timp,si il recitesc periodic,cand imi cade in mana.Insa opinia mea,este ca daca ai ceva de spus la ceea ce spune parintele Serafim,trebuie sa o faci cu cuvintele tale,nu sa reproduci ceea ce scrie in carte.Eu personal nici nu pot citi mult pe calculator,imi fortez prea mult ochii.Deci ar fi interesant de vazut ce parere avem noi insine despre aceasta povestire foarte raspandita....Cum am putea noi insine dobandi Duhul Sfant,cu metodele noastre ,cum am gandit noi,dupa ce am citit cele spuse de parintele Serafim. Si ,ce alti parinti au dat acelasi sfat,cu alte cuvinte insa? etc etc
Păi, în acest caz, ... foarte frumos îmi pare! Sunt dornic să îți ascult o primă opinie. Nu te sfii, că doar nu te oprește nimeni, sper.
La rândul meu îmi voi spune și eu un gând, o simțire, ceva, dacă am.
Deocamdată mărturisesc că prefer să citesc, motivul fiind simplu: sunt îndatorat cu bucurie Sfântului Serafim, atât cât poate unul ca mine să iubească un sfânt. Și mă sfiesc să vorbesc despre omul atât de minunat care e Sfântul Serafim. Simt că l-aș nedreptăți sau murdări cu grosolănia gândurilor mele...
Aș vrea totuși să particip și eu cândva la dezbatere, dacă voi avea ceva demn de formulat.
Toate cele bune!

P.S. Materialele oferite de colegii noștri aici pe topic îmi par cât se poate de folositoare, întrucât ne ajută, pe cei care avem nevoie, să ne îmbogățim imaginea, cugetul, simțirea față de Sfântul Serafim și implicit, evident, față de Biserică. Sunt texte ziditoare de suflet, așa cred. Chiar dacă le-am citit cândva, cred că e folositor să le recitim periodic.

Last edited by cezar_ioan; 04.07.2013 at 11:59:36.
Reply With Quote