Citat:
În prealabil postat de Annyta
Bună dimineața,
Mi s-a recomandat să mănânc grâu încolțit (într-o anumită combinație cu diverse semințe și polen) și am probleme cu încolțirea grâului.
Cel mai probabil am cumpărat grâu prea vechi.
Rețeta recomandată este să îl țin 24 h într-un castron acoperit cu apă, apoi îl scot în strecurătoare și îl ud la 4-6 h, până încolțește. Dar durează mai mult de 3 zile și nu încolțește tot uniform. Prima recoltă a fost neașteptat de gustoasă (cred că am ținut-o mai multe zile), dar pe a doua am atacat-o prea repede, se pare (nu toate boabele au muguraș), și e mai ciudată.
Voi ce experiență aveți în acest sens?
În cât timp obțineți grâul încolțit? Și câte zile mâncați din el? Mie mi s-a spus să îl consum în doar două zile. Oare este dăunător să fie de alaltăieri? Dar dacă nu este bine încolțit?
Aștept să merg la țară să iau grâu de anul acesta. Dar până atunci? Pe acesta l-am luat de la Plafar, fiind și bio, dar...
Mulțumesc și o zi bună!
|
Eu folosesc principiul metodei:
Se pune la incoltit 1 kg de grau, intr-o oala smaltuita de 5 litri. Se spala cu apa rece pana ramine apa curata. Apoi, se umple oala cu apa limpede si se aseaza intr-un loc ferit. La ora 14 si ora 22, se scurge apa si se spala din nou, pana ramane iar apa curata. Din 8 in 8 ore se umple din nou oala. Apoi se scurge apa si se transfera graul in strecuratoare. In timpul spalarii sub jet de apa, nu amestecati graul. Spalarea sa dureze numai cateva secunde. Se va repeta din 8 in 8 ore pana iese embrionul (coltul) de 2 mm si radacinile de 5 mm. Se pune graul in sticle acoperite cu dopuri si se lasa la frigider. Dintr-un kg de grau se obtine 1,5 kg de grau incoltit. Aceasta cantitate ajunge pentru o saptamana.
Doar că nu stau să spăl grâul la fiecare 8 ore, ci doar schimb apa din 8, 10, 12 ore (depinde de când îmi amintesc). Poți încerca cu arpacaș, în 3 zile trebuie să ai rezultate. De preferat este să-l consumi de 2 ori pe săptămână (de ex miercuri și vineri). Eu îmi pun o cantitate cât să mănânc o dată, încep oprețiunea miercurea și pe vineri să îl am spre consum. Recomadabil ar fi să-l consumi la prima masă adică pe stomacul gol.
ps: grâul încolțit îl poți consuma în combinație cu miere de albine și/sau cu nucă măcinată.