![]() |
![]() |
|
#37
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se pune la incoltit 1 kg de grau, intr-o oala smaltuita de 5 litri. Se spala cu apa rece pana ramine apa curata. Apoi, se umple oala cu apa limpede si se aseaza intr-un loc ferit. La ora 14 si ora 22, se scurge apa si se spala din nou, pana ramane iar apa curata. Din 8 in 8 ore se umple din nou oala. Apoi se scurge apa si se transfera graul in strecuratoare. In timpul spalarii sub jet de apa, nu amestecati graul. Spalarea sa dureze numai cateva secunde. Se va repeta din 8 in 8 ore pana iese embrionul (coltul) de 2 mm si radacinile de 5 mm. Se pune graul in sticle acoperite cu dopuri si se lasa la frigider. Dintr-un kg de grau se obtine 1,5 kg de grau incoltit. Aceasta cantitate ajunge pentru o saptamana. Doar că nu stau să spăl grâul la fiecare 8 ore, ci doar schimb apa din 8, 10, 12 ore (depinde de când îmi amintesc). Poți încerca cu arpacaș, în 3 zile trebuie să ai rezultate. De preferat este să-l consumi de 2 ori pe săptămână (de ex miercuri și vineri). Eu îmi pun o cantitate cât să mănânc o dată, încep oprețiunea miercurea și pe vineri să îl am spre consum. Recomadabil ar fi să-l consumi la prima masă adică pe stomacul gol. ps: grâul încolțit îl poți consuma în combinație cu miere de albine și/sau cu nucă măcinată. Last edited by ovidiu b.; 12.07.2013 at 17:42:53. |
|