Subiect: Ateismul
View Single Post
Vechi 09.12.2007, 02:07:50
Alexandra-Ioana Alexandra-Ioana is offline
Banned

Data înregistrării: 19.11.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Joe
Asta e chestia...nimeni nu are o idee despre cum arata, cine este etc. Cinstim o zeitate pe care nu o putem atinge, nu o putem vedea, dar credem in ea pentru ca simtim nevoia cuiva care sa aiba un control asupra vietilor noastre care par a fi catastrofale in anumite momente.

Toate civilizatiile de pana acum au slujit ceva: un zeu, mai multe zeitati, stelele, soarele...au murit, odata cu ei a murit si credinta lor si apoi a aparut alta, de multe ori fortata spre a fi acceptata. Cine are dreptate? Care civilizatie detine adevarul despre cine este zeu si ce se intampla dupa moarte? In momentul de fata noi consideram ca stim (Dumnezeu, rai, iad etc.). Dar pana la urma suntem tot o civilizatie intr-un stadiu de evolutie si acceptam o metoda de a gandi si privi spiritual. Peste 2000 de ani cineva ne va analiza pe noi si zeul nostru asa cum si noi analizam vechii grecii si zeitatile lor...dar nu credem in ele.

Odata ce murim, exista rai, iad? E doar o inventie sa ne faca sa ne simtim mai bine? Viata dupa moarte e o conceptie aparuta in fiecare civilizatie: unele civilizatii ii spun reincarnare, altele viata eterna (rai/iad). Din simpla nevoie de a trai cu o speranta ca vom mai avea o sansa la aceasta viata. Stiinta ne arata ca pana acuma nu este nimic care sa demonstreze ca dupa ce vom muri vom mai avea o alta sansa la viata. Suflet? Sufletul este o exprimare a inteligentei. Inteligenta este rezultatul creierului, care se regaseste in majoritatea speciilor de animale...numai ca al nostru e un pic mai evoluat.

Ce ne face sa credem ca pentru ca suntem cu cateva stagii de evolutie deasupra animalelor nu vom ajunge sa avem aceasi soarta. De a muri, putrezi si sa ajungem din nou pamant. Asta este viata noastra...20-50-80 de ani, suntem infimi in acest univers.

Timpul pe care il avem pe lumea asta e singura amprenta pe care o vom lasa. Nimeni nu stie ce se intampla dupa. In cel mai bun caz, cel mai greu (daca nu imposibil) de demonstrat, dar cel mai preferabil de crezut: Rai; in cel mai rau caz, cel mai usor de demonstrat, si cel mai greu de acceptat: nimic...pe care o vei alege?
Joe.. exista doua mari categorii de atei: 1. Cei carora le convine ca Dumnezeu sa nu existe (pentru ca presupunand ca El exista, nu ar mai putea trai ca si cum El nu este... nu si-ar mai putea continua viata imorala) si 2. Cei care ar fi dispusi sa creada, dar care din lipsa de argumente nu pot, fiindca ii impiedica ratiunea.:)
Inclin sa cred ca faci parte din a doua categorie... si ma bucur mult de prezenta ta pe acest forum.

Ne spui ca nu stim cine este Dumnezeu si ca cinstim CEVA (difuz.. habar nu avem ce e, cine e). FALS! De ce crezi ca temelia crestinismului este Iisus Hristosul? De ce crezi ca El e piatra din capul unghiului? Pentru ca in El ni s-a revelat Dumnezeu si prin El, putem cunoaste cine e Dumnezeu.

Sistez argumentele de natura crestina... pentru ca nu esti dispus sa le accepti... si te respect si te apreciez pentru verticalitatea ta.:)

Vad ca te bazezi destul de tare pe evolutionism si spui ca sunt mai multe teorii care vor sa explice aparitia omului, care nu sunt inca complete, dar in domeniul carora se fac progrese considerabile. Evolutionismul lui Darwin... are lacune mari. Nu stiu daca ai studiat indeaproape teoria, dar conditiile pe care ea le presupune pentru ca "ciorba primordiala" sa aiba vreo sansa in primul rand, precum si missing link-ul (pe care oamenii l-au gasit de nu stiu cate ori pana acum... a fost expusa o astfel de "descoperire" si intr-un muzeu, nu mai stiu exact cum se numea,dar daca doresti caut... si s-a descoperit FALSA... o amestecatura de oase.. FALSA).

Iti sugerez sa studiez putin ideologiile pe care le-ai expus.. si te intreb :D ce a fost intai oul sau gaina? Intai islamul si apoi crestinismul... intai yoga si apoi crestinismul? :) Stii.. diavolul asta care tu nu crezi ca exista.. e tare viclean... atat de tare si-a deformat si ridiculizat imaginea, incat in ziua de astazi sa crezi ca el exista e chiar hilar... dar e interesant( daca totusi ii accepti existenta) sa vezi cum se foloseste de elemente din crestinism si asa le intoarce, incat devine amuzant la un moment dat, daca detii imaginea de ansamblu... vezi evangheliile lui toma sau iuda, hilar de-a dreptul. In ele... de ex. dumnezeu este sarpele nu invers: diavolul prezentat ca sarpe. Iti recomand si o carte pe tema asta daca doresti...:)

Ca sa raspund intrebarii finale, desi nu cred ca era adresata tuturor... motivul pentru care aleg crestinismul... nu este ca a bagat cineva in mine spaima iadului si ca daca nu vreau sa ajung in iad... sa fac bine sa fiu "vrednica" de rai. Nicidecum! Aleg crestinismul pentru ca dupa indelungul meu "periplu" printre carti si Biblie, m-am convins de existenta lui Dumnezeu si de verosimilitatea Scripturii.:) O fac pentru ca El m-a ales intai, pentru ca El m-a iubit intai... o fac din iubire pentru El.

Iti doresc multa pace si intelepciune!:)