Tot intalnesc argumentul ca femeia sa poarte pentru ingeri baticul. Sa nu uitam ca iudeii vedeau ingerii ca pe niste tineri frumosi cu simturi ca ale noastre... Dar sa nu uitam si ca ingerii sunt alaturi de noi tot timpul, de cand ne nastem, de cand ne schimba parintii de scutece, cand facem baie, cand facem dragoste, cand la randul nostru nastem, cand mergem la medic, adica, intr-un cuvant... cand dezvelim si alte parti ale corpului... se sminteste ingerul ca imi vede capul?!
imperativul in cele religioase consider ca aduce la ceea ce au facut fariseii din religia lor.
Pot sa mi se aduca argumente multe legate de purtatul baticului, ca ma lasa indiferenta... dar ma deranjeaza cand se vorbeste de frumusetea interioara a celor care poarta batic, pe care nu o contest, dar deja am impresia ca se judeca un om dupa haina. Acceptam deci ca haina face omul? MI-e egal in ce oala sunt bagata eu, ma misca alte probleme ale omenirii, dar nu e corect fata de alte fete, femei, cu un suflet minunat. Asa ca as deschide un topic cu ce consideram noi ca ar fi frumusetea interioara a unui om.
|