Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75
Nu este metoda mea.
Guru Yoga este o forma de practica ritualizata care apartine sistemului budist Vajrayana.
Are radacinile in practicile hinduse care au exportat-o in Tibet (calugarii indieni Tilopa, Naropa).
Este practicata de calugarii tibetani Mahayana care are au primit imputernicirea sa practice Vajrayana.
Vajrayana are trei componente sudate: Guru Yoga, Stadiul de Generare si Stadiul de Finalizare. Stadiile de Generare si Finalizare sunt expresii ale Guru Yoga.
"Guru" = Invatator Mantuitor
"Yoga" = unire inlauntru
Din punct de vedere formal, are diferite reprezentari pentru diferite forme de Vajrayana, toate utilizand, fara exceptii, aceleasi functii si tipare psihologice.
Poate fi Buddha Tara, Buddha Vajradhara, Buddha Vairocana, Buddha Vajrayogini......Aspectul formal este important doar din punct de vedere al atributiilor.
Sunt "icoane" a caror functie de baza este sustinarea procesului de intelegere esential.
Etapele descrise mai sus ( credinta, dragostea reciproca, unirea) sunt practicate zilnic de calugarii tibetani de cel putin patru ori pe zi in cadrul unor practici liturgice destul de elaborate.
|
Salut Florin,
Mai sus spuneai de acel Guru Unic Salvator. Nu mi-ai răspuns cine e acest Guru, pentru că dacă e unic, nu pot fi mai mulți.
Eu sînt sigur că acești călugări budiști nu știu nimic despre Iisus Hristos nici acum, nici înainte de zorii creștinismului cînd a apărut budismul tradițional (nu știu cînd a luat ființă ramura Mahayana). Deci doar tu și poate încă vreo cîțiva teosofi sau antroposofi aveți dorința de a sincretiza creștinismul cu budismul. Mai știi pe altcineva care a optat pentru forma asta de credință?