View Single Post
Vechi 17.07.2013, 22:36:30
VladCat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_elena Vezi mesajul
da... superb exprimat
chiar ca :)...si in pasajul ce urmeaza da un exemplu care cumva vine sa clarifice si aritcolul staretului Efrem:

„Părintele Sofronie obișnuia să spună că nu putem trăi o viață monahală adevărată dacă nu învățăm să preschimbăm stările noastre psihologice în stări duhovnicești. Și cum facem aceasta? Îngăduim oricărui fel de energie să vină asupra noastră, dar preschimbăm gândul și-l întoarcem către Dumnezeu, spre a vorbi cu El. De exemplu, îmi amintesc de bunica mea, cât de credincioasă era ea; cum era prima în biserică și ultima la plecare. În timpul nopții, făcea mereu metanii și mama avea obiceiul să o urmărească prin ușa întredeschisă cum își făcea ea metaniile; și îmi spunea: „Știi, bunica ta face tot timpul metanii“. Îmi amintesc de toate acestea și mă simt cuprins de duioșie. Nu-i nimic, las simțirea să vină, dar îmi ridic mintea la Dumnezeu și folosesc energia acestui sentiment pentru ceea ce voiesc eu. „Duhurile prorocilor, prorocilor se supun” (1 Cor. 14:32), spune Sfântul Pavel. Așadar, întorc această energie spre păcătoșenia mea și încep să mă rog pentru iertarea păcatelor mele sau pentru altceva, îmi schimb direcția concentrării minții și îi dau altceva pe care să se fixeze.”
Reply With Quote