Subiect: Predica de azi
View Single Post
Vechi 20.07.2013, 13:40:50
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit De ce e numit Sf Ilie "inainte mergator al celei de a doua veniri.."

Va marturisesc ca aseara a fost prima data cand am auzit aceasta sintagma, la vecernia Sf Ilie, la care de asemeni am nimerit din intamplare cand ma intorceam acasa. Am intrebat preotul si mi-a zis ca "fiindca s-a inaltat cu trupul la cer". Eu insa eram nelamurita de ce a celei de a doua, cand inca nu venise nici prima, si am intrebat ca sa ma lamuresc "care a doua venire?" . Atunci o baba care era dupa mine la miruit imi zice, tare, "nu cititi nimic, domnisoara?". Dupa care zice preotului "ma iertati, parinte, iar am vorbit in loc sa tac". Ceea ce am apreciat (pe langa faptul ca m-a amuzat copios, fiindca in sinea mea ma stiam cel putin partial nevinovata de acuzatie), in masura in care era sincer, eu una nu mi-as fi cerut scuze, nivelul meu de toleranta fata de prostie si ignoranta a scazut dramatic, mai ales ca si eu am lasat aceasta impresie. Poate Dumnezeu a vrut sa imi arate ca poate si eu ii judec gresit, uneori, pe cei care spun "lucruri traznite", dand dovada aparent de idotenie monumentala si ignoranta crasa...
Si totusi...am ramas nelamurita: de ce Sfantul Ilie este vestitorul celei de-a doua veniri, adica apocalipsei, si nu a primei, care la vremea aceea inca nu venise?
Reply With Quote