Citat:
În prealabil postat de catalin2
E evident ca se poate truca o poza, dar in ortodoxie nu avem nevoie de trucuri pentru ca sunt destule minuni.
|
Teoretic.
Citat:
La catolici, da, din cate imi amintesc chiar Papa sau conducerea BC spune asa fie atenti in examinarea minunilor la credibilitatea celor ce o reclama.
|
...asta fiind un argument pentru faptul ca la ei sunt trucajre si la noi nu, deci in concluzie, noi nu avem nevoie de discernamant, noi
trebuie sa fim creduli.
Asa-i?
Citat:
Dar in ortodoxie se cerceteaza de obicei daca o minune este de la vrajmasul sau divina,
|
"dar" ala e prost plasat, te contrazici singur in idei.
"de obicei" nu spune nimic.
Citat:
pentru ca nimeni nu se osteneste sa creeze minuni false printre mii de alte minuni, e doar pierdere de timp.
|
De la atata antiecumenism pierdusi contactul cu Patericul.
Inapoi la baze.
Citat:
De exemplu eu nu cunosc astfel de cazuri, tu cate ai intalnit sau citit? Adica cineva sa minta cu buna stiinta ca sa fabrice o minune. Minuni false, da, adica de la vrajmasul, de exemplu revelatiile de la Vladimiresti sau altele (cam toate in perioada interbelica).
|
Pai stai putin sunt "minuni false" de doua feluri, autentice si ..false?
Chiar ca e ceva nou asta.
Citat:
Pozitia mea a fost ca e posibila o astfel de minune, dar nu stiu cert ca acolo e chiar asa ceva. Doar ca, avand in vedere argumentele inclin sa cred ca da, fara sa fiu sigur.
|
Argumentele de mai sus? Atunci poti fi teribil de nesigur..