View Single Post
Vechi 30.07.2013, 19:35:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
E evident ca se poate truca o poza, dar in ortodoxie nu avem nevoie de trucuri pentru ca sunt destule minuni.
Teoretic.

Citat:
La catolici, da, din cate imi amintesc chiar Papa sau conducerea BC spune asa fie atenti in examinarea minunilor la credibilitatea celor ce o reclama.
...asta fiind un argument pentru faptul ca la ei sunt trucajre si la noi nu, deci in concluzie, noi nu avem nevoie de discernamant, noi trebuie sa fim creduli.

Asa-i?

Citat:
Dar in ortodoxie se cerceteaza de obicei daca o minune este de la vrajmasul sau divina,
"dar" ala e prost plasat, te contrazici singur in idei.
"de obicei" nu spune nimic.

Citat:
pentru ca nimeni nu se osteneste sa creeze minuni false printre mii de alte minuni, e doar pierdere de timp.
De la atata antiecumenism pierdusi contactul cu Patericul.
Inapoi la baze.

Citat:
De exemplu eu nu cunosc astfel de cazuri, tu cate ai intalnit sau citit? Adica cineva sa minta cu buna stiinta ca sa fabrice o minune. Minuni false, da, adica de la vrajmasul, de exemplu revelatiile de la Vladimiresti sau altele (cam toate in perioada interbelica).
Pai stai putin sunt "minuni false" de doua feluri, autentice si ..false?
Chiar ca e ceva nou asta.

Citat:
Pozitia mea a fost ca e posibila o astfel de minune, dar nu stiu cert ca acolo e chiar asa ceva. Doar ca, avand in vedere argumentele inclin sa cred ca da, fara sa fiu sigur.
Argumentele de mai sus? Atunci poti fi teribil de nesigur..