View Single Post
Vechi 30.07.2013, 23:22:04
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Acelasi rezultat il poti avea prin mai multa rugaciune , dar trebuie si mai multa munca .Rugaciunea staruitoare da roade nebanuite ,chiar daca inseamna mai multa sudoare.
"Sa ne rugam ca sa nu cadem in ispita "
Sa iti ajute Dumnezeu ,eu nu sunt de acord cu impartasania prea deasa .
Anita, pentru ce te rogi dacă atunci cînd ceri iertare nu crezi că Dumnezeu te și iartă? Iar dacă într-adevăr crezi că ești iertată, pentru ce refuzi invitația preotului care săvîrșește Liturghia tocmai pentru ca tu să-L primești pe Hristos din Potir?

Răspuns: pentru că așa se obișnuiește acum, în veacul minciunii și al înșelărilor de tot felul, ca Împărtășania să o primească preotul și copiii, pe cînd ceilalți o dată la cîteva luni de zile. Ca și cum preotul nu e om supus greșelilor și ca și cum se spovedește de fiecare dată înainte de Liturghie (plus post și alte condiții), iar pe de altă parte ca și cum copiii sînt ei niște păcătoși mici care au nevoie de împărătșanie deasă.

Da, e foarte frumos că-i obișnuim cu Biserica de mici și Împărtășania e un excelent medicament și pentru trup, dar noi, ăștia mari, avem nevoie cu mult mai mult de Trupul și de Sîngele Lui Hristos.

Am asistat într-o duminică la o scenă în fața altarului cînd un preot mai în vîrstă a refuzat să împărtășească o copilă de vreo 8 ani, pe motiv că nu era spovedită înainte. După ce a terminat cu copiii, a spovedit-o scurt în fața altarului (mă întreb ce fel de spovadă o fi fost și aceea), după care a împărtășit-o. Aș fi vrut să-l întreb pe el cînd a fost ultima oară cînd s-a spovedit.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote