Citat:
În prealabil postat de konijiro
Care Dumnezeu? Cum alegi dintre miile de zei creati de omenire pana acum?
|
Simplu: ii arunci la gunoi pe toti aceia “creati de omenire” si ramai cu cel adevarat.
Citat:
Mai mult decat atat, cum alegi dintre cele aproximativ 30.000 de versiuni ale Dumnezeului crestin?
|
Tu esti sigur ca stii sa numeri?
Citat:
Cat despre imanenta, nu iti fa iluzii. Sunt o gramada de zei de care nici nu ai auzit, tocmai pentru ca au fost trecatori. Cu toate ca la vremea lor erau considerati nemuritori.
|
Exact despre asta e vorba. Felicitari.
Citat:
Been there, done that. Am citit, cercetat, nu am gasit nici un semn ca ar fi existat vreodata altceva in afara de oameni.
|
Ma bucur ca in final ti-a venit mintea la cap si ai aruncat evolutia la gunoi. Caci, evident, daca n-au fost decit oamenii, atunci n-aveau din ce sa fi evoluat…
Citat:
Si pe Dumnezeu cine l-a creat?
|
Daca nici macar nu pricepi ce inseamna Dumnezeu, de ce te incapatinezi asa sa argumentezi contra Lui?
Parca te pretindeai logic…
Citat:
Imi pare rau, dar lipsa de logica nu este in tabara mea.
|
Nu-ti pare rau, si da, lipsa de logica e exclusiv in tabara ta.
Citat:
Pe de alta parte, aceeasi oameni care imi spun ca desi lumea e prea complexa ca sa nu fi fost creata, postuleaza existenta unui zeu infinit mai complex decat orice din aceasta lume, care a aparut pur si simplu.
|
Pai tocmai asta e, ca NU “a aparut pur si simplu”. Din nou te intreb, de ce te incapatinezi sa ataci ceea ce nu intelegi?
Citat:
Pentru ca ipotezele cu care se lucreaza in privinta abiogenezei si a BB sunt toate mult mai probabile decat existenta unui zeu ca cel descris in Biblie.
|
Ipotezele abiogenezei si BB sunt mai probabile pentru tine pentru ca VREI asta. Oare cind vei recunoaste?
Citat:
Si de unde stii ca citatele de mai sus nu sunt inventate de niste oameni care nu aveau mai nici o idee despre Univers (asta ca sa nu mai vorbesc de planeta pe care traiau) si au inventat niste mituri cu care sa acopere golurile?
|
Si de unde stii ca evolutia n-a fost inventata de niste oameni care nu aveau mai nici o idee despre Univers, care nu voiau sa aiba de-a face cu Dumnezeu si au inventat niste mituri cu care sa acopere golurile?
Bun venit la logica. Cind treci clasa sa ma anunti neaparat si pe mine.
Citat:
E vorba de intamplare plus selectia naturala.
|
Tot ce face intimplarea e sa fie… intimplare. Adica nu se ridica nicidecum la rangul de dumnezeu pe care i-l acorzi tu.
Si tot ce face selectia naturala e sa … selecteze (din ceea ce e deja acolo, desteptule).
Citat:
Care e oricum, numai intamplatoare nu.
|
Pai de ce nu? Altfel zis, chiar gindurile tale te aduc la Dumnezeu, doar ca refuzi constant sa constientizezi asta.
Citat:
Uite ce zice site-ul Universitatii Berkeley, leagan de pseudo stiinta atee, care, doar datorita conspiratiei masonice mondiale anti-ortodoxe, e privita ca una din cele mai bune universitati din lume:
At the opposite end scale, natural selection is sometimes interpreted as a random process. This is also a misconception. The genetic variation that occurs in a population because of mutation is random-but selection acts on that variation in a very non-random way: genetic variants that aid survival and reproduction are much more likely to become common than variants that don't. Natural selection is NOT random!
|
Desteptule, daca nu e random, atunci e dirijata. Iar daca e dirijata, cine e dirijorul?
Precum am zis, tot ce zici chiar tu te apropie tot mai mult de Dumnezeu. Chiar daca pina acum in mod teisto-evolutionist. Mai ai un ultim lucru de facut (cel mai greu dintre toate): sa arunci la gunoi toate cartile oamenilor (indiferent cit de “stiintifice” ti se par) si sa pui mina pe Biblie. Si sa n-o mai lasi din mina vreodata…