Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
|
Întocmai!
Asta trebuia punctat de la bun început. Anume, dacă îmi permiți să reformulez pentru topicul de față: doar în relația interpersonală, față către față, doi creștini adunați în numele Domnului pot avea parte de exepriența minunată a împărtășirii Duhului Sfânt.
Cu totul altceva e ce se insisnuează aici: că eu, boul boilor, păcătos bine cunoscut pe forumul ăsta, am acces vizual la sfânta Lumină a harului doar privind o poză. Adică realmente intru în contact cu harul revărsat acolo, indiferent cine sunt și ce fac, doar pentru că harul a fost obiectivat, surprins, fixat, prins pe o peliculă. Asta vor frații să mă facă să cred.
Ei bine, nu pot accepta o asemenea bazaconie.
Este o neînțelegere gravă la mijloc.
Priviți fotografia din mijlocul acestui articol (Sfântul Serafim de Sarov și Motovilov)!
http://calindragan.wordpress.com/201...ndirea-sf-duh/
Sesizăm cu ușurință înfățișarea Sfântului precum și reacția interlocutorului.
Să revedem apoi Evanghelia, pericopa unde este relatată Schimbarea la Față a Domnului.
În fine, să recitim ce spune Apostolul Pavel despre însoțitorii săi pe drumul Damascului: "și
noi toți căzînd la pământ, eu am auzit..." (Fapte, 26-14)
Ei bine, acum, după ce ne-am reîmprospătat cu Adevărul, să ne întoarcem la poza topicului și la celelalte poze: cunoaștem la fel? Avem aceleași stări de spirit? E același duh de sfânt mister? De cutremur al sufletului nostru păcătos?
E imposibil să avem aceleași reacții, doar dacă nu cumva ne-a devenit totuna Adevărul cu minciuna.
Ferească Bunul Dumnezeu!