View Single Post
Vechi 02.08.2013, 15:56:00
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Mai informeaza-te, sophia!
Parintele Jar are 400 copii in grija, printre care un grup de copii cu SIDA, pe care ii ingrijeste cu devotament. Asezamantul a fost construit de oameni inimosi, care au inteles ce munca colosala face acest Parinte.
Tu ai vazut asezamantul Maicii Thereza? Si tot din donatii din toata lumea a facut totul Maica Thereza. Ii recunoastem meritul de a se fi ocupat de copiii abandonati, dar asta nu sterge meritele altora, care au facut la fel.

Ceea ce ma mira pe mine, sophia, este ca gasesti exemple atat de impresionante pentru tine in lumea catolica, dar nu le cunosti pe cele din lumea ortodoxa.
Eu nu te contrazic, stiu ce face parintele Jar.
Maica Tereza facea altceva. Se ocupa de batrani, de bolnavi, de leprosi, de oameni aflati pe moarte fara adapost (mureau precum cainii), de copii. De toti.
Nu avea asezaminte (in sensul de manastire). Aveau o incapere in care se retrageau si dormeau.
In rest a construit pentru ceilalti spitale, asezaminte de ingrijire a bolnavilor in stadiu final), orfelinate etc.
Ea si maicile ordinului ei lucrau pe strada.
Si mai este o diferenta la partea cu copiii - nu-i colecta. Se straduia si sa-i dea in adoptie, spre deosebire de cei doi preoti de mir mentionati aici.

Nu stiu, eu nu stiu alt exemplu ca ea, in general. Si ma fascineaza aceasta parte a credintei.
Nu stiu de unde toti spuneti voi ca exista. Repet, la modul in care face acest ordin al Maicii Tereza.
Sigur ca sunt unii care fac, precum preotii Tanase, Jar, Lacatusu (asa il chema pe cel care a facut masa saracilor la el la biserica) si cine o mai fi.
Dar asa, la nivelul acela total, eu nu stiu.