Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.08.2013, 15:35:08
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Nici tu nu ai inteles, cred.
Parintele Jar, parintele Tanase se ocupa de copii orfani si atat.
Nu coboara la nivelul la care a coborat Maica Tereza. Nu au stat/stat pe strada, nu ingijesc leprosi, sau cu alte boli cumplite.
Poate ca este diferenta ca Maica Tereza s-a dus in locurile acelea cu cea mai mare saracie si nevoie.

A facut-o o catolica. Exista poate si ortodocsi asemanatori prin alte lumi sarace (Africa, India, etc.)

Si Maica Tereza mai spunea ceva interesant: acolo in India si in alte tari sarace este un fel de saracie, in Europa este alt fel.
In primele tari este saracia materiala care predomina, lipsa de hrana, de adaposturi, etc.

In Europa este saracia umana,sufleteasca, singuratatea etc.

Si nu, nu criticam ortodoxia ci aratam o cale a ei, ce se mai poate face.
Eu ma stradui in felul meu si dupa puterile mele. Mai mult nu spun.
Mai informeaza-te, sophia!
Parintele Jar are 400 copii in grija, printre care un grup de copii cu SIDA, pe care ii ingrijeste cu devotament. Asezamantul a fost construit de oameni inimosi, care au inteles ce munca colosala face acest Parinte.
Tu ai vazut asezamantul Maicii Thereza? Si tot din donatii din toata lumea a facut totul Maica Thereza. Ii recunoastem meritul de a se fi ocupat de copiii abandonati, dar asta nu sterge meritele altora, care au facut la fel.

Ceea ce ma mira pe mine, sophia, este ca gasesti exemple atat de impresionante pentru tine in lumea catolica, dar nu le cunosti pe cele din lumea ortodoxa.

Last edited by Miha-anca; 02.08.2013 at 15:38:12.
Reply With Quote