Citat:
În prealabil postat de Dan-Constantin
Sa inchei in topicul acestui thread,eu cred ca homosexualii vor fi acceptati si vor avea drepturi depline inclusiv sa adopte copii,peste un timp vor fi acceptati si casatoriti si de B.O.,,care nu va putea incalca drepturile omului''(sper sincer sa nu fie asa!)dar cam incolo se indrepta(parerea mea imi cer iertare sper sa gresesc),
|
Domnule Dan-Constantin, nu avem de unde să știm dacă lucrurile vor sta catastrofal. Suntem într-o bătălie, pe care o putem câștiga sau pierde; nu este bine să gândiți că deja am pierdut războiul, și mai ales nu este creștinească această lipsă de speranță. Totul se joacă în acest caz și putem sau nu să izbândim. Însă suntem într-o situație în care lucrurile depind foarte mult de noi, de ce se întâmplă în interiorul României, nu este o situație în care adversarul să fie într-o poziție extrem de favorabilă și față de care să nu putem riposta.
Citat:
În prealabil postat de Dan-Constantin
noi,,poporul'' vom face galagie pe forumuri, vom stringe semnaturi, citiva vom iesi in strada degeaba cum am mai iesit (ex cind il dadea strada jos pe basescu si 99,99% privea la televizor dar ,,erau'' cu sufletul linga cei din strada ca de au locuri de munca au copii au familii si iresponsabilii din strada nu, ei erau cei,,responsabili'') si apoi vom accepta tacit tot ce ne vor impune cei ce au de impus.
|
Este adevărat ceea ce spuneți, faptul că nu există solidaritate între români, faptul că societatea s-a atomizat atât de mult, faptul că marea majoritate a celor care au o situație nu se solidarizează cu ceilalți care văd fărădelegile reale sau potențiale, și deci faptul că nu există o luptă comună împotriva potrivniciilor, faptul că Biserica nu mobilizează oamenii etc.
Cred că astea sunt învățăminte, și poate trebuia să învățăm și noi ceva de la Lenin, și anume lupta pentru putere, valoarea pe care o are puterea, și în special aici puterea politică. Prin urmare de noi depinde să ne organizăm în partide, asociații între care să existe unitate, iar nu să așteptăm să ne facă dușmanii străini sau de interior partide. Și alt învățământ este că, dacă credem că avem ceva cu adevărat de spus pe lumea asta, ceva mântuitor, ori să mergem noi să încercăm să ajungem între clericii Bisericii, ori să luptăm, în special în grup și mai ales la nivel de idei, pentru ca clericii să încline în favoarea adevărului și a dreptății, iar nu în favoarea tăcerii, compromisurilor etc. Ce să mai așteptăm de la alții? Numai de la Dumnezeu mai putem aștepta biruință și numai de la conlucrarea noastră cu Dumnezeu!