View Single Post
Vechi 11.08.2013, 17:33:49
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Acuma hai să fiu sincer până la capăt: presupunînd că deții, într-adevăr, cunoștințe mai bogate decât cele ale lui Cătălin (iar eu cred asta), de ce nu îți lucrezi nițel voința iubitoare și nu îl dăruiești, pas cu pas, fără prea multă supărare și ironie, ca să poată înflori și el, cu ajutorul fratelui Decebal.
La Decebal nu sunt cunostinte, pentru ca majoritatea sunt gresite si nu stie despre ce vorbeste, e doar o mare mandrie. Nu stiu daca ai observat, am subliniat si eu in mesaje, Decebal de aceea e agresiv, pentru ca nu suporta sa fie contrazis chiar daca spune aiureli. Uite cazul topicului de fata, din cauza ca am dovedit ca aproape tot ce a spus e gresit si nu intelege nici macar citatele pe care le posteaza nu a mai avut arguemente si a inceput sa atace.
Sa afirm erori, sa fiu arogant si agresiv nu e nevoie sa me invete Decebal, nu am nevoie de asemenea invataturi.
Uite ce afirma anul trecut cu celalalt nick (e la al patrulea nick de cand am intrat eu pe forum), ca tot a gasit el mesajele. Se contrazicea cu mine, desi apoi spunea ca nu e asa si mint eu ca el nu a spus asta: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...964#post448964
"Cu alte cuvinte nu cred că Duhul este numai de la Tatăl, ci este și de la Fiul și este atât în Tatăl cât și în Fiul. Asta însă pentru mine nu înseamnă de nici un fel că nu m-aș simți ortodox (atâta cât mai sunt) sau că aș avea vreun gând să părăsesc Biserica Ortodoxă pentru schismaticii și ereticii catolici. "
Asta dupa ce cu cateva luni inate, cu alt nick, Savonarola deschisese topicul ca sa arate ca Filioque este complet gresit, iar pe forumul catolic incepuse sa se contrazica cu mine tot pe tema Filioque.
"Aș vrea de asemenea să spun că și în cazul în care ortodocșii ar accepta că Duhul ar purcede prin Fiul sau și de la Fiul, nu consider deloc că ar trebui cumva să treacă la catolicism, ci cred că și dacă așa ar sta lucrurile (pentru că raporturile intratrinitare nu au fost lămurite sinodal ecumenic de ortodocși) nu cred că ortodocșii ar trebui să treacă la catolicism. Cred că pot să rămână foarte buni ortodocși fără ca să intre în catolicism."
Alta afirmatie cu acelasi nick, in ziua in care a fost banat: " Pruncii botezați nu intră în împărăția lui Dumnezeu. Ei sunt doar botezați, salvați datorită botezului, dar nu mântuiți în chip autentic și nici apți pentru a intra în împărăția lui Dumnezeu."
Din pacate multi de pe forum nu-si dau seama cand cineva spune ceva adevarat si altcineva o eroare, pentru ca nu au cunostinte foarte multe.
Reply With Quote