Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2013, 13:42:52
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
cred că este puțin prea mult pentru simpaticul cătălin2. Cred că îl depășesc binișor
... dexul și catehismul ar fi niște surse ultimative în cunoaștere
Frate Decebal, să mă ierți, dar dacă aș fi crezut că îl depășesc ori că s-ar grăbi să treacă peste ele, nu mai scriam nimic. Așa, însă, m-am ostenit nițel, perturbat de două muște care s-au înțeles între ele să mă tot bâzâie în timp ce făceam efortul de a formula cumva, cât de cât comprehensibil, câteva din cunoștințele mele privind comunicarea și inter-legerea...
Pariez pe trăsăturile de personalitate ale lui Cătălin de a fi analitic, stăruitor, serios. Uneori tocmai aceste trăsături îi joacă feste (în detrimentul sintezei, respectiv al supleții/flexibilității și chiar al jocului emoțional) dar aici îi sunt chiar resurse.
Cătălin se arată pe forum ca om al bătătoririi. El pisează bine lucrurile de bază și, sincer să fiu, pe mine mă ajută că repetă mereu, ca o râșniță, aceleași formule fundamentale. Cred că e și o jertfă aceasta, să te ții mereu la lucurile de bază, ca un far de veghe în port, așa încât bărcuțele care nesocotesc puterea mării să nu se piardă în neguri... Uneori mă ajută mult stăruințele lui Cătălin, întrucât risc adesea să mă aventurez fără grijă prin puterea oceanului....
Acuma hai să fiu sincer până la capăt: presupunînd că deții, într-adevăr, cunoștințe mai bogate decât cele ale lui Cătălin (iar eu cred asta), de ce nu îți lucrezi nițel voința iubitoare și nu îl dăruiești, pas cu pas, fără prea multă supărare și ironie, ca să poată înflori și el, cu ajutorul fratelui Decebal.
De ce, de ce, de ce.... Păi, pesemne ca și în cazul meu (acolo unde pricep câte ceva, prin mila Domnului): din iuțeală, din oarecare trufie, din puțina noastră iubire exersată la nivelul practic - să mă ierți de presupunere.

Last edited by cezar_ioan; 11.08.2013 at 13:46:21.
Reply With Quote