Citat:
În prealabil postat de catalin2
Asa este, doar glasul nu il auzeau, lumina au vazut-o toti, eu imi amintisem gresit.
|
NU, nu v-ati amintit gresit.
In Faptele apostolilor 9,7 se spune ca cei care-l insoteau pe Saul au auzit glasul Mantuitorului Hristos, dar n-au vazut lumina.
<<Iar bărbații care mergeau cu el pe cale stăteau încremeniți, glasul auzindu-l, dar nevăzând pe nimeni.>>
<<Iar cei ce erau cu mine au văzut lumina și s'au înfricoșat, dar glasul Celui ce-mi vorbea nu l-au auzit.>> (Fapte 22,9) (In capitolul 22 in care” Pavel se apără în fața Iudeilor din Ierusalim; mărturisește cum s'a convertit și cum a fost trimis la neamuri. Pavel și tribunul roman.”)
<<în calea mea, o, rege, am văzut în miezul zilei o lumină din cer mai puternică decât strălucirea soarelui, strălucind împrejurul meu și al celor ce mergeau cu mine. Și căzând noi toți la pământ, eu am auzit un glas zicându-mi în limba evreiască: Saule, Saule, de ce Mă prigonești? Greu îți este să lovești cu piciorul în țepușă;>>(Fapte 26, 13-14) (In cap. 26 in care ”Pavel se apără în fața lui Festus și a regelui Agrippa; amândoi îl găsesc nevinovat.”)
Imi pare rau ca, atunci cand am scris pe topic, din Faptele apostolilor, capitolul 9, am citat doar versetele 1-6 in care e prezentat Saul. (Biblia nu se citeste doar pe bucatele; cand citim si trimiterile de la fiecare verset, avem o imagine completa a aceea ce a vrut Dumnezeu sa ne transmita. Si poate important ar fi sa nu ne grabim. M-am grabit si am gresit.)
Asa gresim si iii smintim si pe ceilalti. Inca o data, pentru toti cei care au citit, va rog frumos sa ma scuzati.
Suntem responsabili pentru cuvantul rostit si/sau scris.
Poate privind asa lucrurile, prin prisma responsabilitatii cuvantului (rostit sau scris) nu ne-am mai certa, nu ne-am mai arunca vorbe (de ocara) nu ne-am mai privi in oglinzi strambe. Dumnezeu sa ne ajute sa fim crestini si prin fapte, gandire, iubire… nu numai prin Botezul ortodox care a ajuns sa fie „fotografiat” ca marturie pentru veridicitatea lui. Cu asa MARTURIE, nu e de mirare ca ne certam si ne impartim in tabere, desi Apostolul Pavel ne spune sa nu fim dezbinati si sa nu dezbinam Biserica.