Citat:
În prealabil postat de Nastya
Pe topicul pe care tot dezbatem ni s-a propus o minune; o minune care sa fie o dovada in plus ca botezul ortodox este cel canonic; o minune care sa ne asigure ca botezul romano-catolicilor nu este valid. Deci:1-0 pentru ortodoxie.
|
De fapt majoritatea din cei ce s-au zbatut sa conteste ceea ce arata poza din cauza asta s-au antrenat in dispute, neintelegand ce spune de fapt si articolul. Au vazut scris "catolici" si au zis ca trebuie sa intervina.
Am scris de mai mult de cinci ori ca nu e vorba de asa ceva, cum se spune si in articol, era vorba doar daca sa fie primit catolicii prin acrivie sau iconomie (adica daca sa li se faca la toti botezul). Oricum botezul catolic nu era recunoscut, cea mai bune dovada era chiar (re)botezarea unui catolic.
Iar eu am mai spus in mesajul meu de la inceput ca nici macar nu sunt de acord cu concluziile articolului si nici cu faptul ca acea minune ar confirma ca e nevoie de rebotezarea tuturor catolicilor ce se convertesc. Si sotul care nu s-a botezat are parte de acelasi har ca si sotia care s-a rebotezat, ar insemna ca el a ramas pe dinafara. Motivele ar fi fost ca botezul catolic nu e compatibil cu aplicarea iconomiei (pentru ca trebuie ca sa fie in forma asemanator cu cel ortodox), pentru ca la ei este prin turnare. dar stim ca si in BO se practica in anumite cazuri botezul prin turnare, cu atat mai mult in cazul unei iconomii.
Asadar eu am vazut doar o minune a primirii harului in cadrul botezului, era evident ca nu-l avea inainte.