View Single Post
Vechi 22.08.2013, 13:37:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nastya Vezi mesajul
- Daca acum, la 65 de ani, dupa multi ani in care n-am reusit sa inteleg sau sa accept multe din cele scrise in Biblie sau in scrierile Sfintilor parinti;

- Daca acum cand, cu ajutorul lui Dumnezeu am resusit sa am un duhovnic inca din anul 1990 [parintele meu duhovnic are 81 de ani; a fost profesor de drept canonic(si are un doctorat in teologie si cred ca si unul in filologie); a fost coleg la seminar cu Parintele Nicolae Bordasiu si cu Parintele Gheorghe Calciu(Parintele Gheorghe Calciu a avut un cuvant foarte frumos despre parintele meu duhovnic, intr-un interviu de prin 1994); unul dintre elevii parintelui meu duhovnic a fost Parintele Nicolae Trusca (scrie si pe site-ul crestin ortodox; poate i-ati citit articolele);

- Daca acum nu spun ceea ce m-au invatat Sfintii Parinti despre „spovedanie si impartasanie si ascultare”; daca nu spun macar un cuvant despre bogatia pe care au lasat-o ortodoxiei marii nostri duhovnici, atunci nu merit sa mai spun ca m-am nascut crestin ortodoxa, am fost botezata crestin ortodox; am simtit ajutorul lui Dumnezeu si am inceput sa-i deslusesc cuvantul din Biblie si scrierile Sfintilor Parinti.
Valeu, pai cand v-o certat Mihaela ca nu aveti autortiatea de a contesta ideile par. Pruteanu, unii au considerat asta putin deplasat, si eu, recunosc (mai ales ca avea alte argumente, de calitate si alea erau suficiente) insa lauda de sine, la modul asta, nu e doar deplasata, este o chestie bolnava (spiritual vorbim, da?).

Citat:
Imi pare rau ca aseara, am aflat ca dvs., care ma combateti la greu, nici macar nu v-ati uitat ce scrie acolo; n-ati verificat link-ul; nu v-a interesat nimic. Puteam sa scriu orice. Nu va intereseaza. Stiti doar sa criticati plini de eruditie, pareri si mai ales, rea vointa.
Pai nu, ca ati postat mult, offtopic si desi vi s-au explicat anumite chestii, elementare (deloc teologie dificila) de mai multe persoane si in multe feluri, considerati sa va faceti ca nu pricepeti (chestia cu stilistii) deci de v-ar citi cineva mesajele atat timp cat va place sa auziti doar propria persoana?

Eu am ramas mult in urma cu el, dar probabil mi-ar trebui cateva ore sa ajung la mesajele care s-au scris "on topic" de unde l-am lasat ultima data.

Last edited by AlinB; 22.08.2013 at 13:40:41.
Reply With Quote