View Single Post
Vechi 22.08.2013, 19:07:46
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Si dvs. chiar credeti minciunile/halucinatiile unora si altora?
"Tomo, pentru ca M-ai vazut, ai crezut. Ferice de cei care nu au vazut si au crezut!"
E suficient, sau sa va trimit la definirea credintei de cate Apostolul Pavel ca "incredintare asupra lucrurilor care nu se vad"?
Nu a trebui sa plecati urechea mintii la tot felul de "teologii ale halucinatiei si/sau photoshopului/gimpului"...
E si o fotografie cu Sfantul Ioan Maximovici mai veche de 50 de ani, cand nu exista photoshop. Legat de sfantul Maximovici am gasit niste marturii unde e pusa si poza: http://www.razbointrucuvant.ro/2009/...an-maximovici/

"Terminând de citit Ceasurile, a vrut să-l întrebe ceva pe Fericitul Ioan și s-a dus la altar. Când s-a apropiat de ușa deschisă a altarului, a înghețat pe loc! L-a văzut pe Fericitul Ioan învăluit în lumină necreată strălucitoare, stând nu pe pământ, ci la un picior deasupra lui. S-a retras repede și nu a mai putut să-l întrebe nimic. Fericitul Ioan a continuat slujba și Gregory nu a vorbit mult timp despre întâmplarea aceea. Când mi-a povestit-o, m-a pus să jur înaintea Evangheliei că nu mai spun nimănui înainte de moartea Fericitului Ioan. Acest bătrân blând nu a devenit niciodată preot, fiindcă a murit la scurtă vreme după aceea.

Întocmai acest fel de întâmplare mi-a fost povestită de o monahie bătrână de la Lesna. Când ea și celelalte surori trăiau la Lesna, Fericitul Ioan obișnuia să vină la o icoană din biserică, cea a Maicii Domnului de la Iviron, care se pare că îi plăcea foarte mult și înaintea căreia se ruga. Odată, pe când se ruga astfel în fața acelei icoane, monahia a intrat și a văzut exact același lucru ca și Gregory. Fericitul Ioan era înconjurat de lumină strălucitoare și nu stătea pe pământ, ci deasupra lui!"
Reply With Quote