Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit
Nu pare deloc natural acest sarazin.Pare o intruchipare a unui sarazin intr-o imaginatie crestina dornica cumva de a indrepta urgia sarazina din realitate.
|
Pentru ca ai interpretat povestea doar din punct de vedere secular, trebuie sa tinem seama ca e o minune si ca este si interventia divina.
Asadar, sunt mai multe minuni cu transformarea painii si vinului, exista chiar un canon care spune ca daca se transforma in carne si sangein timpul invocarii sa nu se impartaseasca, ci sa se astepte revenirea la paine si vin.
In toate aceste minuni apare pruncul taiat, nu stiu exact de ce, dar Domnul face minunea, nu e la dorinta credinciosului, ce ar vrea sa vada.
Prescura e anafora, deci nu e Sfanta Imparatasanie, care bineinteles ca nu poate fi data cuiva care nu e ortodox. Dar sa ne gandim, la pomana tot asa se sfintesc bucatele, iar cand se impart nu sta credincioasa sa cerceteze daca cel ce ia este ortodox, catolic, ateu sau hindus. E acelasi lucru, sper ca intelegi.
Sa analizam povestea cu sarazinul. Spui ca sarazinul ar fi trebuit sa fie manios ca i-au murit camilele. Cat e sarazinul de sarazin, daca i-au murit pe loc toate deodata la intrarea in biserica, nu s-a gandit el ca nu au murit de boala sau de moarte naturala toate 12 la un loc? Apoi a fost curios sa vada ce se intampla acolo, si-a dat seama ca e ceva neobisnuit. Unii musulmani am citit ca au evlavie la unii sfinti crestini (ca de Maica Domnului stim ca nu sunt straini).
Apoi, sarazinul a avut acea viziune, dar pe cine sa pedepseasca, dupa terminarea viziunii era doar paine si vin, niciun omor. Minuni si viziuni se intampla si la cei ce sunt pagani sau in afara Bisericii, exista un har chemator care ii chema la credinta. Adica acest fel de minuni, nu minuni din religia lor. daca stii povestea recenta cu acel musulman din Arabia saudita care a fost in Siria la o manastire ortodoxa pentru ca nu putea avea copii, a facut un copil, dar dupa aceea a fost omorat si inviat de Maica Domnului, e o poveste cunoscuta.
Nimic nu mi se pare putin credibil aici, o sa vezi ca in vietile sfintilor sunt o multime de astfel de minuni, aproape toti sfintii au facut minuni. Gasesti aici vietile sfintilor, cand deveneam credincios pe acestea le citeam, mai exista si acum pe acelasi site:
http://paginiortodoxe.tripod.com/vieti.html