View Single Post
Vechi 26.08.2013, 11:18:07
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul

Trebuie sa facem diferenta dintre o prajitura si Sfanta Impartasanie. Sfanta Impartasanie e ceva tainic, e ceva in fata careia trebuie sa ne socotim mereu nevrednici. Mai mult, e Cineva, nu e ceva. Trebuie sa alocam timp in primul rand pentru cercetarea atenta a faptelor, a vorbelor si a gandurilor, pocainta sincera, pentru randuiala Sfintei Impartasnii (rugaciunile ce trebuie citite inainte si dupa). E importanta atitudinea noastra inainte si dupa Sfanta Impartasanie.

Cei casatoriti se impartasesc mai rar, dar e bine sa nu treaca 40 de zile de la o impartasanie la alta. Asta tot de la duhovnicii mei o stiu. Daca amandoi sotii sunt crestini, atunci se pot intelege.

Nu e importanta cantitatea de Sfanta Impartasanie, ci calitatea vietii noastre duhovnicesti. Din pacate, aici ma impotmolesc si eu. O discutie cu preotul pe aceasta tema e necesara. Optam pentru un duhovnic mai exigent sau mai indulgent in functie de ravna noastra pentru mantuire.

E important ca, indiferent cat de des ne impartasim, sa nu avem impresia ca ne-am facut tema, pentru a ne proteja de mandrie, dusmanul cel mai aprig al mantuirii.
Asa este ,pt ca nu e o prajitura ci ceva special , ca sa nu se banalizeze aceasta taina in sufletul nostru ,preotii ,marea majoritate , recomanda Impartasanie la 40 zile ,o luna.
Reply With Quote