Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Anita,
Scopul pentru care mergem la Liturghie e să ne împărtășim. De aceea se săvîrșește Jertfa, pentru iertarea păcatelor noastre, pentru comuniunea reală a tuturor creștinilor ortodocși din toate locurile și timpurile, pentru viața de veci, pentru sănătate șamd. Există într-adevăr mai multe metode de a primi harul și iertarea, dar Euharistia este cel mai deplin mod de a face părtășie cu Hristos și cu Trupul Lui care este Biserica.
Dacă îi critic pe unii preoți o fac în mod constructiv, bazîndu-mă pe învățătura Sfinților Părinți. Pentru că noi, românii în special, am ajuns într-o atît de jalnică convingere că e suficient să ne împărtășim de cîteva ori pe an și preoții nu suflă o vorbă ca să ne încurajeze concret să ne apropiem cît mai des de Potir, în același timp ei împărtășindu-se de fiecare dată fără a respecta miturile postirii obligatorii de nu știu cîte zile înainte și toate celelalte. Pentru asta nu voi tăcea, deși publicul va crede că păcătuiesc.
|
Daca e asa ,de ce nu apari mataluta catre sfarsitul slujbei sa te impartasesti ?
Nu te gandesti ca sunt o multime opriti de la sfanta Impartasanie ?
Ei sa nu mai participe la slujba ?
Canoanele spun sa nu lipsim 3 duminici la rand de la sf.Liturghie duminicala.
Nu sau ne impartasim saptamanal ,chiar daca meritam asta.
Pentru sfanta Impartasanie nu exista canoane referitoare la frecventa cu care sa te impartasesti.
Parerile sfintilor parinti sunt impartite ,eu ti-am citat din par.Cleopa.
A fost lipsit de har parintele Cleopa ?
Iar pt post ,la fel parerile sunt impartite
Parintele meu vorbeste de 3 zile inainte de impartasanie ,depinde cand te spovedesti.Miercuri ,joi si vineri ,post ,te spovedesti vineri si te imparatasesti sambata sau duminica.
Sau tii post vineri cand te spovedesti si te impartasesti duminica