Citat:
În prealabil postat de anita
Ionut ,noi ascultam de sfintii parinti si par.Cleopa spunea ca la sf.Liturghie ne impartasim in mod tainic .La un moment dat se spune "harul Domnului nostru Iisus Hristos ,dragostea lui Dumnezeu Tatal si impartasirea Sfantului Duh sa fie cu voi cu toti "
Nici par.Cleopa nu era pt impartasania deasa ci cu vrednicie.
Sa stii ca nu imi fac griji pt par.meu duhovnic ,nu ajung eu nici la sfertul masurii lui ,Dumnezeu il binecuvanteaza cu har peste har ,chiar daca are aceste principii , dupa tine gresite.
Bine ar fi sa nu mai pacatuim numai ca ne impartasim des . Speram de la tine mai multa tevzie ,dar vad ca te iei de preoti.
|
Anita,
Scopul pentru care mergem la Liturghie e să ne împărtășim. De aceea se săvîrșește Jertfa, pentru iertarea păcatelor noastre, pentru comuniunea reală a tuturor creștinilor ortodocși din toate locurile și timpurile, pentru viața de veci, pentru sănătate șamd. Există într-adevăr mai multe metode de a primi harul și iertarea, dar Euharistia este cel mai deplin mod de a face părtășie cu Hristos și cu Trupul Lui care este Biserica.
Dacă îi critic pe unii preoți o fac în mod constructiv, bazîndu-mă pe învățătura Sfinților Părinți. Pentru că noi, românii în special, am ajuns într-o atît de jalnică convingere că e suficient să ne împărtășim de cîteva ori pe an și preoții nu suflă o vorbă ca să ne încurajeze concret să ne apropiem cît mai des de Potir, în același timp ei împărtășindu-se de fiecare dată fără a respecta miturile postirii obligatorii de nu știu cîte zile înainte și toate celelalte. Pentru asta nu voi tăcea, deși publicul va crede că păcătuiesc.