View Single Post
Vechi 03.09.2013, 10:22:21
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
"Omul în cinste fiind n-a priceput; alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte și s-a asemănat lor."

Psalmul 48

Acum, ce se poate spune despre cei care pun dobitoacele mai presus de oameni?
Pai, ca ei insisi sunt desigur mai prejos de ele. Ca sa fie consecventi, nu? Eu, asa cum sunt eu, unu' care viseaza la vremurile cind omul era smerit (smerit, nu exterminat! tot Dumnezeu dadea oamenilor mijloace de aparare; din nou, aparare, nu vinat pina la extinctie!) in fata lui Dumnezeu inclusiv prin splendida megafauna (super marfa, sa vezi un tapir cit un TIR mare, sau un urs mai mare decit elefantii actuali, si mintenas arunci ateismul si pragamtismul capitalist pe geam si ajungi sa te rogi din instinct, asa cum bei sau respiri- asta chiar e o transformare de care omenirea cam are nevoie: smerirea; repet, nu exterminare, ci smerire), si tot mi s-ar parea un gest de cacat sa hranesc un maidanez, dupa ce fie si un singur copil/adult/om in genere a fost ucis de haite. si unul daca era, pentru ca ar fi un soi de complicitate: "da-i naibii de copii, animalele sa traiasca". Nu glumesc, am auzit/citit afirmatii ale unor "semeni" (?!?) care ziceau ceva de genul "oamenii sunt rai, animalele sunt mai bune".
Nu zic ce substanta e. Oricum, va fi cu efect rapid. Stiu, babele din bloc vor bune pret pe capul meu. :))
Reply With Quote