Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.09.2013, 05:20:38
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si stii de ce? Pentru ca oamenii sunt exasperati.
In tarile civilizate, cainii nu sunt prinsi ca pe urma sa li se dea iar drumul pe strazi.
Nu a fost vorba de disperare cand s-au intamplat acele incidente. Asa cum au ars si gainile si ratele cand a dat "gripa aviara" in Romania. Daca tot sunt eutanasiati, macar sa le dea o injectie letala, nu sa se zvarcoleasca minute in sir pana mor. E cam crud. Apoi, numai eticheta de ucigasi de caini nu ne mai trebuie.

Nu, nu li se dau drumul pe strazi. Dar nici nu sunt omorati cu cruzime. Suntem totusi in sec. 21. Sau aplicam metoda lui Ceausescu. Punem otrava prin parcuri.
Citat:
In tarile civilizate, unde sunt eutanasiati, nu li se taie gatul.
Exact. Nu li se taie gatul, ci li aplica injectia letala. :) Mult mai omenesc.
Citat:
Serios? Zi-mi si mie o tara care tine cainii in tarcuri pana mor de batranete, pe banii publici.
Unde am zis eu ca ii tin pana la adanci batranete?
Am spus ca variaza termenul, nu peste tot este 15 zile. La Japonezi termenul este de 3 zile. Prin vest, variaza de la tara la tara si de la adapost la adapost. Apoi, daca sunt pui, sunt tinuti mai mult in viata decat cei batrani. In unele tari ai termen de cateva luni, in altele un an. Si in vest deobicei adoptia de caini necesita ceva timp. Trebuie sa completezi formulare, sa vezi daca te potrivesti cu cainele, sa platesti taxele etc. Nu stiu daca in 15 zile e timp.
Citat:
Da, la noi voluntarii se ocupa cu lobby asupra factorilor de decizie ca acesti caini sa manince oameni si banul public.
Stii ce sa faci ca sa nu fi atacat de patrupede? Trebuie sa ai mereu mancare de caini la tine. (sfat de la unii "iubitori" de animale)

Legat de voluntari. In SUA sunt mai multe organizatii. Este SPCA-ul care patruleaza si se ocupa de sterilizare, luatul animalelor abandonate pe strazi/terenuri/case, confiscarea animalelor neingrijite etc. La ei se eutanasiazea cainele/pisica daca dupa o perioada nu sunt adoptati. Apoi mai sunt adaposturi create de alti voluntari, care tin cainii acolo pana mor. Insa organizatia oficiala este SPCA. Oricum, se fac multe reclame ptr. adoptii.
Citat:
Si cu protectia oamenilor cum ramane?
Complicat. Statul ar trebui sa se ocupe de protectia cetatenilor, inclusiv politia. Defapt, nu ar trebui sa fie haite de caini salbatici pe strada.

Cand am zis protectia animalelor m-am referit la asociatii gen SPCA. De exemplu: un om si-a cumparat un cal si in loc sa aiba grija de el, il tine flamand, bolnav, poate il mai si bate. Sunt anuntati cei de la SPCA si vin si iau calul, il ingrijesc, iar apoi cauta stapan. In sensul acesta este protectia animalelor in vest. A, si ii amendeaza pe cei care abandoneaza animelele. Mi se pare si normal, nu? Din moment ce ti-ai luat angajamentul sa ti un animal, atunci ai obligatia sa te ingrijesti de el.

Citat:
Motivul ar fi..?
Daca un caine este adoptat de la adapost, nu face pui, deci nu se inmulteste. Chiar daca ar fi abandonat, tot nu o sa faca pui. Toate animalele de la adapost sunt sterilizate ptr. a tine nr. lor sub control. Majoritatea posesorilor de caini au pet-urile sterilizate.

Citat:
Serios??
Adevarul e ca sterilizarea nu poate tine ritmul cu inmultirea lor.
Si nici nu exista interes in acest sens.
Pai daca toti cainii, dar toti, sunt sterilizati, teoretic in cativa ani ar trebui sa cam dispara. Cainii vagabonzi nu au o viata asa lunga, comparativ cu cei tinuti la curte sau in casa. Ii mai calca masina, se mai imbolnavesc, iar daca sunt sterilizati, nu se mai inmultesc.
Treaba cu sterilizarea cainilor e de cand era Base primar. Daca atunci ar fi fost toti cainii sterilizati, caci nu erau asa multi ca si acum, pana in prezent ar fi disparut de pe strazi.

A, si i-as obliga si pe cei de la tara sa isi sterilizeze cainii.
Citat:
In nici o tara civilizata, cainii nu sunt sterilizati si lasati liberi pe strazi.
Asa e. Doar ca ei nu au sute de caini in fiecare oras. Nici nu cred ca am avea loc ptr. atatia caini. Nu avem adaposturi suficiente si incapatoare. Asta e o problema. Sunt ff multi caini. In vest, sunt 2-3 parasiti de stapani, nu haite peste haite.
Citat:
Pai asta este solutia "civilizata": se pompeaza bani in sterilizarea cainilor, vaccinarea lor, iar problema ramane, la schimb, pentru banii astia avem oameni muscati si omorati.
Asta e varianta PD-L sau ce partid o fi. Adica, ei mimeaza ca sterilizeaza cainii si cer bani ptr. asta, dar nu fac nimic. Cum am mai spus, daca acum 10 ani, cainii ar fi fost sterilizati pe bune acum 10 ani, nu ar mai fi existat pe strazi. Poate asa, 1-2, nu tarle.

Last edited by Parascheva16; 03.09.2013 at 05:54:37.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2013, 05:48:04
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Eu cred ca in Romania s-a inteles prost ideea de protectia animalelor(ma refer la cei care sunt in chestia asta). Astfel de asociatii nu au ca scop apararea haitlor de caini de pe strada, ci de a sanctiona posesorii de animale in caz ca le maltrateaza, abandoneaza, ucid etc. Nu pun cainii/animalele mai presus de oameni.

A, si iau un caine de pe strada, il testeaza sa vada daca este agresiv sau daca are potential. Cei agresivi sunt pusi jos imediat, nu intra pe lista de adoptie.

Eu sunt sigura ca sunt caini agresivi si criminali pe strazi. Nu toti, dar sunt destui. In acest caz, un SPCA adevarat i-ar fi eutanasiat de mult timp.

Eu nu prea cred in povestile astea cum ca toti cainii sunt perfecti sau ca ar fi traumatizati. Multi propabili ca sunt salbatici. Stiti ca exista si caini salbatici prin jungla si asa. Nu ataca ptr. ca le este frica de oameni, ataca ptr. ca isi permit. Animalele sunt teritoriale, mai ales cele care stau in haite. Apoi, eu nu stiu cum stai la povesti cand te ataca deodata 3-4 caini agresivi. Sa nu exageram.

Sa nu faci miscari bruste. Pai daca sunt peste tot, ce faci? Nu mai misti, nu mai respiri de frica sa nu te atace haitele de caini?

Eu sunt pentru eutanasierea in stil european a cainilor agresivi si criminali, deci cu injectie letala (banuiesc ca s-ar curata locul cat de cat). Iar cei normali si puii, sa fie dusi la adapost, sterilizati, iar iubitorii de animale si cucoanele care ii tot hranesc pe strada, sa aiba sansa sa ii adopte in cateva luni, caci romanul se misca incet. (cei care dreseaza cainii isi pot da seama cel mai bine daca cainele e agresiv sau e adoptabil-eu asa am vazut ca se procedeaza in vest, caci sunt si caini care par a fi blanzi, dar sar cand nu te astepti.)
Reply With Quote
Vechi 03.09.2013, 08:19:53
Barsaumas
Guest

Implicit dead don't bite

Mai pe seara voi prepara solutia letala, si maine dimineata voi fi cu surpriza carnos-ucigasa in fata blocului. E o haita care a atacat o multime de oameni, si aproape de casa noastra e o scoala. Din cite stiu eu, orasul asta a fost ridicat de oameni; cind vor fi in stare niste caini, eventual modificati geentic, sa aiba propria lor civilizatie, cu arhitectectura, etc., mai vorbim (atentie, am ajuns eu sa spun asta, care sunt un mizantrop vechi si inrait :) ).
Reply With Quote
Vechi 03.09.2013, 09:11:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jamaica Vezi mesajul
solutia pe care o sustin este : castrarea iar oamenii sa nu hraneasca cainii strazii, si treptat se va diminua situatia pana la disparitie
Adica sa nu fie eutanasiati, sa moara repede si fara dureri, ci sa moara de foame, frig, loviti de masini, otraviti de oameni disperati, etc.
Si in timp ce sterilizezi 4 al 5 lea fata altii 10 + cei aruncati in strada de proprietarii cu caini si tot asa ..
Vechi 03.09.2013, 09:12:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Mai pe seara voi prepara solutia letala, si maine dimineata voi fi cu surpriza carnos-ucigasa in fata blocului. E o haita care a atacat o multime de oameni, si aproape de casa noastra e o scoala. Din cite stiu eu, orasul asta a fost ridicat de oameni; cind vor fi in stare niste caini, eventual modificati geentic, sa aiba propria lor civilizatie, cu arhitectectura, etc., mai vorbim (atentie, am ajuns eu sa spun asta, care sunt un mizantrop vechi si inrait :) ).
Ia zii, ce le dai? :)
Vechi 03.09.2013, 09:16:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-eu nu am mai fost la vot de muuult de vreo 15 ani,asa ca nu am ales nici un primar si nici un politician
Pai n-ai ce sa alegi, atat timp cat toti sunt hotii lui AliBaba doar impartiti in tabere.
Vechi 03.09.2013, 09:19:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
in cazul tau ar fi o solutie
"Omul în cinste fiind n-a priceput; alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte și s-a asemănat lor."

Psalmul 48

Acum, ce se poate spune despre cei care pun dobitoacele mai presus de oameni?
Vechi 03.09.2013, 10:22:21
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
"Omul în cinste fiind n-a priceput; alăturatu-s-a dobitoacelor celor fără de minte și s-a asemănat lor."

Psalmul 48

Acum, ce se poate spune despre cei care pun dobitoacele mai presus de oameni?
Pai, ca ei insisi sunt desigur mai prejos de ele. Ca sa fie consecventi, nu? Eu, asa cum sunt eu, unu' care viseaza la vremurile cind omul era smerit (smerit, nu exterminat! tot Dumnezeu dadea oamenilor mijloace de aparare; din nou, aparare, nu vinat pina la extinctie!) in fata lui Dumnezeu inclusiv prin splendida megafauna (super marfa, sa vezi un tapir cit un TIR mare, sau un urs mai mare decit elefantii actuali, si mintenas arunci ateismul si pragamtismul capitalist pe geam si ajungi sa te rogi din instinct, asa cum bei sau respiri- asta chiar e o transformare de care omenirea cam are nevoie: smerirea; repet, nu exterminare, ci smerire), si tot mi s-ar parea un gest de cacat sa hranesc un maidanez, dupa ce fie si un singur copil/adult/om in genere a fost ucis de haite. si unul daca era, pentru ca ar fi un soi de complicitate: "da-i naibii de copii, animalele sa traiasca". Nu glumesc, am auzit/citit afirmatii ale unor "semeni" (?!?) care ziceau ceva de genul "oamenii sunt rai, animalele sunt mai bune".
Nu zic ce substanta e. Oricum, va fi cu efect rapid. Stiu, babele din bloc vor bune pret pe capul meu. :))
Reply With Quote
Vechi 03.09.2013, 10:29:46
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Alin orice propunere este binevenita
Castrarea mi se pare cea mai inofesiva varianta, daca ii tinem in continuare cu mancarica si ii impuiem normal ca va creste nr de astfel de incidente. Si automat daca ei nu mai primesc mancare vor migra spre gropile de gunoi deci spre periferii.
In alte tari cum este posibil ?

La mine in fata blocului femeile care hranesc haita le dau carne cruda, cand mama le-a atras atentia ca daca tot ii hranesc macar sa le dea resturi gatite, nu sange ,au sarit la ea cu gura.
Cand animalele dauneaza omului trebuie luate masuri. Este ingrozitor sa moara un copil de cativa anisori in asemenea chinuri, sa rupa carnea de pe el o haita de caini, sa il muste de cap....

Last edited by Jamaica; 03.09.2013 at 10:39:33.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2013, 10:39:54
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
Alin astemptam propuneri.....
Castrarea mi se pare cea mai inofesiva varianta, daca ii tinem in continuare cu mancarica si ii impuiem normal ca va creste nr de astfel de incidente. Si automat daca ei nu mai primesc mancare vor migra spre gropile de gunoi deci spre periferii.
In alte tari cum este posibil ?

La mine in fata blocului femeile care hranesc haita le dau carne cruda, cand mama le-a atras atentia ca daca tot ii hranesc macar sa le dea resturi gatite, nu sange ,au sarit la ea cu gura
Domnisoara, poate nu stiti, dar prepararea termica a hranei, indeosebi a carnii si laptelui, este o caracteristica si necesitate a firii omului cazut. Cainii maninca carne cruda.
Quod attinet cainii aceia, pai dati-mi adresa. Vin si eu cu ceva fleici crude...iar maine dimineata nu va mai fi nevoie de hranit nici un patruped. :))
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Legea sanatatii - eutanasierea saracilor florin.oltean75 Generalitati 121 16.01.2012 11:43:36