Citat:
În prealabil postat de Claudiu_FT
Eu propun eutanasierea sau orice metoda drastica si eficienta. Nu este etic sa ucizi un animal dintr-o pofta sadica, este etic atunci cand ucizi un animal pentru protectia si supravietuirea semenilor. Suntem in varful lantului trofic si avem responsabilitatea de a pastra echilibrul natural al acestei planete. Dragostea pentru om (pentru copiii nostri) primeaza in fata dragosteai catre animale. Nu dati vina pe politicieni! Ei sunt doar efectul secundar al numerosilor cetateni romani care in instabilitatea lor emotionala, confunda dragostea de natura cu dragostea pentru om. Orice om iubeste cainii si toata natura in general, insa dragostea catre aproapele trebuie sa fie pe primul loc.
Condoleante parintilor, sper ca Dumnezeu sa le aline suferinta!
P.S: Am avut mai demult o discutie pe tema asta cu un prieten si am ajuns sa analizam replica asta care ni se baga pe gat frecvent: "cainii simt frica, daca nu ii provoci nu musca...". El mi-a dat o comparatie care mi-a placut:"e ca si cum ai avea o arma incarcata indreptata spre tine. E foarte putin probabil sa se declanseze singura, dar preferi sa nu stai in fata ei." => Deci ce facem? Parasim orasele invadate de caini ca nu suntem capabili sa ne asiguram siguranta noastra si a copiilor nostri?
|
A spune ca cainii simt frica, si de aceea ataca e o mare prostie. N cazuri am intalnit, dar unul mai recent ca exemplu, un baiat ce hranea zilnic un caine al strazii si il mangaia, s-a imprietenit cu el, a fost muscat de exact acelasi caine, aproape ca i-a distrus mana, nu cred ca se pune problema de frica aici, copilului nu ii era frica din moment ce il hranea si mangaia zilnic, cainii sunt imprevizibili, nu stii cand te pot ataca absolut fara motiv, nu ar trebui hraniti pentru ca pot oricand sa atace. Si eu trec pe langa o haita de caini zilnic, care nu au sarit niciodata la mine pana saptamana trecuta absolut fara motiv. Sunt turbati sau mai stiu eu ce.