View Single Post
Vechi 15.09.2013, 12:03:14
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FlaviusM Vezi mesajul
Poate ca dintr-un anumit punct de vedere asa este, numai ca "tara" la care va referiti nu exista din punct de vedere juridic. Statul Romania este neutru fata de toate cultele religioase, asa ca nu puteti cere institutiilor lui sa apere sau sa promoveze o anumita dogma religioasa.
Aici nu este cazul de apărarea unei dogme religioase, ci a normalității psiho-sociale.

Citat:
În prealabil postat de FlaviusM Vezi mesajul
Daca considerati ca acea emisiune este contrara normelor religioase pe care va considerati obligat sa le respectati, aveti o solutie foarte simpla: schimbarea canalului TV/inchiderea televizorului. Sunt insa alti oameni care poate doresc sa vada asa ceva.
Eu cred că avem o soluție mult mai simplă, anume interzicerea difuzării publice a acelei emisiuni. Datorită faptului că promovează anormalitatea și aduce atingeri grave moravurilor publice ea trebuie pur și simplu să fie interzisă de la difuzarea publică. Dacă unii vor să vizioneze în privat și departe de ochii publici s-ar putea să reușească, și cred că asta cam ar fi singura soluție pentru ei. Deci dacă sunt oameni care vor să privească așa ceva, o pot face în privat și evident dacă nu încalcă legile.

Aici nu este vorba doar despre niște norme religioase pe care aș considera eu că am a le respecta, este vorba despre responsabilitatea fiecăruia dintre noi nu doar pentru viața noastră personală, ci și pentru ceea ce se întâmplă în spațiul public. Spațiul public nu poate fi ocupat de oricine și oricum doar pentru că i se pare că ar avea vreo legitimitate. de spațiul public suntem sau ar trebui să fim toți cumva responsabili și prin urmare nu putem permite să se întâmple orice sub așa zisa acoperire a "libertății de exprimare". Însăși Constituția statului român vorbește foarte clar împotriva celor care atentează la moravurile publice, prin urmare însăși Constituția și legile țării prevăd ca necesară o anumită selecție în cele privitoare la spațiul public. Homosexualitatea, și mai ales promovarea acesteia, produce astfel de scandaluri publice; așa ceva în mod normal nu ar trebui lăsat la liber în public, așa cum nu ar trebui multe alte lucruri lăsate la liber în public.
Reply With Quote