![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Hehe, omul stie sa fac diferenta intre ce vreti voi anti-teii si ce este corect, dar tu te faci ca ploua.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu le baga nimeni nimic pe gat, este un exercitiu de respect a valorilor celuilalt. Nu-i pune nimeni sa sarute incoane, drapelul romanesc, sau altceva de genul, ci doar sa fie "tolerant", nu asta incearca sa spuna cei ca tine atunci cand ne baga sub nas diversi devianti? Ei de ce tin musai sa vina cu "valorile" lor sub nasul majoritatii care stiu ca le detesta si ei trebuie tolerati, dar valorile majoritatii nu, de dragul unei minoritati intolerante a caror portavoce te faci? Daca scoala "de stat" este sustinuta de banii platit de majortiatea credinciosa, de ce trebuie sa se faca pe plac unei minoritati (inclusiv dpdv al contributiei financiare) atee? Dar de fapt ti-am mai explicat astea o data si ti-am lansat si o intrebare la care n-ai putut da raspuns deci...pana la urma cam atat cu pretentiile de fiinta rationala, mai mult decat sa emiti papagaliceste pretentii fara baza logica/morala/etc. nu prea poti altceva. Traiesti o grava confuze asa zisul stat "laic" nu inseamna sa sprijine interesele atee, laic <> ateu, sau cum a zis respectivul de mai inainte, "neutru religios" iar in acest context, ateismul ESTE un soi de religie - deocheata, desantzata, dar este si este lipsita de orice temei logic/rational/legal pentru a-si impune pretentiile asupra majoritatii care ii sta impotriva. Pricepusi acum nene?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 15.09.2013 at 01:10:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred ca am fost destul de clar la ce m-am referit si la ce conteaza in definitiv. Citat:
Ati exprima indiferenta ei bine..este cu totul altceva.
|
||||
|
||||
![]()
În nici unul dintre noi, poți singur să vezi cum se definește un stat laic și să compari cu, cum funcționează statul românesc.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pentru ultima oară mai repet, atunci când un stat este laic, înseamnă că este neutru față de religii/culte și că instituțiile de stat sunt separate de cele religioase. Unde vezi tu în definiția asta vreo legătura cu ateismul? Parcă sunteți bătuți în cap.
|
|||
|
|||
![]()
Unde se vede asta? Ti-am explicat deja in vreo 3 randuri.
Se vede in modul in care vreti voi sa fie implementata ideea de stat laic. Ti-am oferit explicatii punctuale si nu esti capabil sa dai un raspuns concret, ci doar sa repeti aceeasi prostie la infinit. Nu reusesc sa ma dumiresc, esti doar prost sau ipocrit? (ca sa-ti raspund punctual si la obiect si la faza cu "batuti in cap").
|
||||
|
||||
![]()
Mesaj șters
The most astounding fact about the universe (3min) Last edited by Alin.D.Zaharia; 15.09.2013 at 02:47:07. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Aici nu este vorba doar despre niște norme religioase pe care aș considera eu că am a le respecta, este vorba despre responsabilitatea fiecăruia dintre noi nu doar pentru viața noastră personală, ci și pentru ceea ce se întâmplă în spațiul public. Spațiul public nu poate fi ocupat de oricine și oricum doar pentru că i se pare că ar avea vreo legitimitate. de spațiul public suntem sau ar trebui să fim toți cumva responsabili și prin urmare nu putem permite să se întâmple orice sub așa zisa acoperire a "libertății de exprimare". Însăși Constituția statului român vorbește foarte clar împotriva celor care atentează la moravurile publice, prin urmare însăși Constituția și legile țării prevăd ca necesară o anumită selecție în cele privitoare la spațiul public. Homosexualitatea, și mai ales promovarea acesteia, produce astfel de scandaluri publice; așa ceva în mod normal nu ar trebui lăsat la liber în public, așa cum nu ar trebui multe alte lucruri lăsate la liber în public. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Așa cum am mai precizat, aici nu este vorba despre cineva sau altcineva, ci și despre responsabilitatea pe care o avem față de spațiul public, ca și de noi înșine. Homosexualii au și ei pretenția să își împlinească anumite "nevoi" psiho-sexuale; prin urmare ei au purces, așa cum purced probabil și în ziua de azi, la coruperea altora pentru a adopta aceleași comportamente cu ale lor. Pe de altă parte, cum am spus, nu este vorba de un caz particular sau altul, ci despre ceea ce poate sau nu poate să fie promovat în spațiul public. Anormalitatea nu are acest drept și această legitimitate, chiar dacă ar vrea să și-o dobândească prin tot felul de pretenții și presiuni. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Statul comunist, deși pretindea că acorda libertate de conștiință religiilor, vorbind mai exact de libertatea de exercitare a cultului religios (și cam atât, alte lucruri erau interzise prin legi), totuși, prin intermediul partidului comunist și prin intermediul politicii pe care acesta o promova pe toate căile pe care putea și le avea la dispoziție, era un stat de tip materialist, ateist, laicist. Statul în fond, chiar dacă sub acoperirea partidului, promova anumite doctrine filozofice, anume a ateismului și materialismului dialectic și istoric (marxism-leninismul), cu alte cuvinte era cu adevărat un stat laicist, pentru că promova acele valori, în timp ce restrângea tot mai mult religia în sfera privată. După '90 statul nu mai este un stat propriu-zis laicist pentru că nu promovează o anumită doctrină sau ideologie filozofică (sau filozofic-religioasă); el este neutru din acest punct de vedere. |
|