Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.09.2013, 00:48:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alin.D.Zaharia Vezi mesajul
Aoleu, mă apucă râsul. Un stat neutru din punct de vedere religios înseamnă laic, nu mai pot de râs.
Hehe, omul stie sa fac diferenta intre ce vreti voi anti-teii si ce este corect, dar tu te faci ca ploua.
Vechi 15.09.2013, 00:57:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În acea școală/clasă poate sunt elevi care aparțin de alte religii sau nici una. Doar pentru că majoritatea aparțin de un cult nu înseamnă că trebuie să le bagi pe gât acea dogmă și la ceilalți.
Să fi revoltat atunci când au să scoată icoanele din școli private, nu din alea publice de stat.
Pe aceeasi baze si ungurii se declara deranjati de simbolurile nationale, ceea ce este evident un extremism la fel ca si cel care il sustii tu.

Nu le baga nimeni nimic pe gat, este un exercitiu de respect a valorilor celuilalt.
Nu-i pune nimeni sa sarute incoane, drapelul romanesc, sau altceva de genul, ci doar sa fie "tolerant", nu asta incearca sa spuna cei ca tine atunci cand ne baga sub nas diversi devianti?

Ei de ce tin musai sa vina cu "valorile" lor sub nasul majoritatii care stiu ca le detesta si ei trebuie tolerati, dar valorile majoritatii nu, de dragul unei minoritati intolerante a caror portavoce te faci?

Daca scoala "de stat" este sustinuta de banii platit de majortiatea credinciosa, de ce trebuie sa se faca pe plac unei minoritati (inclusiv dpdv al contributiei financiare) atee?

Dar de fapt ti-am mai explicat astea o data si ti-am lansat si o intrebare la care n-ai putut da raspuns deci...pana la urma cam atat cu pretentiile de fiinta rationala, mai mult decat sa emiti papagaliceste pretentii fara baza logica/morala/etc. nu prea poti altceva.

Traiesti o grava confuze asa zisul stat "laic" nu inseamna sa sprijine interesele atee, laic <> ateu, sau cum a zis respectivul de mai inainte, "neutru religios" iar in acest context, ateismul ESTE un soi de religie - deocheata, desantzata, dar este si este lipsita de orice temei logic/rational/legal pentru a-si impune pretentiile asupra majoritatii care ii sta impotriva.
Pricepusi acum nene?

Last edited by AlinB; 15.09.2013 at 01:10:00.
Reply With Quote
Vechi 15.09.2013, 01:00:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de FlaviusM Vezi mesajul
Conform legii, statul roman este neutru si nu are o religie oficiala.
Pai sa ne lamurim, vorbim de situatia "de facto' sau 'de jure'?
Eu cred ca am fost destul de clar la ce m-am referit si la ce conteaza in definitiv.

Citat:
Daca s-ar da o astfel de lege, as avea probabil optiunea de a sustine initiative de anulare a ei, dar cat timp este in vigoare nu pot decat sa-mi exprim dezaprobarea. Nu as urmari o emisiune de acel tip, dar nici n-as avea concret ce sa fac daca ea este legala.
A-ti exprima dezaprobarea este un lucru f. important pe care poti sa-l faci.
Ati exprima indiferenta ei bine..este cu totul altceva.
Vechi 15.09.2013, 01:34:38
Alin.D.Zaharia's Avatar
Alin.D.Zaharia Alin.D.Zaharia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Hmmm.... oare in cine sa am incredere ?
In cetateanul Alin.D.Zaharia sau in Secretarul de Stat al Cultelor ?
În nici unul dintre noi, poți singur să vezi cum se definește un stat laic și să compari cu, cum funcționează statul românesc.
Reply With Quote
Vechi 15.09.2013, 01:42:08
Alin.D.Zaharia's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Traiesti o grava confuze asa zisul stat [b][i]"laic" nu inseamna sa sprijine interesele atee
Voi chiar nu înțelegeți ce înseamnă stat laic. Nu are nimic de a face cu interese atee.

Pentru ultima oară mai repet, atunci când un stat este laic, înseamnă că este neutru față de religii/culte și că instituțiile de stat sunt separate de cele religioase.

Unde vezi tu în definiția asta vreo legătura cu ateismul? Parcă sunteți bătuți în cap.
Reply With Quote
Vechi 15.09.2013, 02:15:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Unde se vede asta? Ti-am explicat deja in vreo 3 randuri.

Se vede in modul in care vreti voi sa fie implementata ideea de stat laic.

Ti-am oferit explicatii punctuale si nu esti capabil sa dai un raspuns concret, ci doar sa repeti aceeasi prostie la infinit.

Nu reusesc sa ma dumiresc, esti doar prost sau ipocrit? (ca sa-ti raspund punctual si la obiect si la faza cu "batuti in cap").
Vechi 15.09.2013, 02:22:32
Alin.D.Zaharia's Avatar
Senior Member

Implicit

Mesaj șters

Last edited by Alin.D.Zaharia; 15.09.2013 at 02:47:07.
Reply With Quote
Vechi 15.09.2013, 12:03:14
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
Poate ca dintr-un anumit punct de vedere asa este, numai ca "tara" la care va referiti nu exista din punct de vedere juridic. Statul Romania este neutru fata de toate cultele religioase, asa ca nu puteti cere institutiilor lui sa apere sau sa promoveze o anumita dogma religioasa.
Aici nu este cazul de apărarea unei dogme religioase, ci a normalității psiho-sociale.

Citat:
Daca considerati ca acea emisiune este contrara normelor religioase pe care va considerati obligat sa le respectati, aveti o solutie foarte simpla: schimbarea canalului TV/inchiderea televizorului. Sunt insa alti oameni care poate doresc sa vada asa ceva.
Eu cred că avem o soluție mult mai simplă, anume interzicerea difuzării publice a acelei emisiuni. Datorită faptului că promovează anormalitatea și aduce atingeri grave moravurilor publice ea trebuie pur și simplu să fie interzisă de la difuzarea publică. Dacă unii vor să vizioneze în privat și departe de ochii publici s-ar putea să reușească, și cred că asta cam ar fi singura soluție pentru ei. Deci dacă sunt oameni care vor să privească așa ceva, o pot face în privat și evident dacă nu încalcă legile.

Aici nu este vorba doar despre niște norme religioase pe care aș considera eu că am a le respecta, este vorba despre responsabilitatea fiecăruia dintre noi nu doar pentru viața noastră personală, ci și pentru ceea ce se întâmplă în spațiul public. Spațiul public nu poate fi ocupat de oricine și oricum doar pentru că i se pare că ar avea vreo legitimitate. de spațiul public suntem sau ar trebui să fim toți cumva responsabili și prin urmare nu putem permite să se întâmple orice sub așa zisa acoperire a "libertății de exprimare". Însăși Constituția statului român vorbește foarte clar împotriva celor care atentează la moravurile publice, prin urmare însăși Constituția și legile țării prevăd ca necesară o anumită selecție în cele privitoare la spațiul public. Homosexualitatea, și mai ales promovarea acesteia, produce astfel de scandaluri publice; așa ceva în mod normal nu ar trebui lăsat la liber în public, așa cum nu ar trebui multe alte lucruri lăsate la liber în public.
Reply With Quote
Vechi 15.09.2013, 12:19:36
Banned

Implicit

Citat:
Nu știu de unde și până unde ai ajuns tu la concluzia că eu am zis că omul este o specie de animal. Tu ai zis că homosexualitatea este împotriva naturii, eu ți-am demonstrat că nu este pentru că sunt sute de specii de animale la care se observă comportament homosexual. Problema la tine este că folosești cuvine/fraze pe care nu le înțelegi.
Iar eu ți-am spus foarte clar că nu orice comportamente care se întâmplă să aibă loc în natură sunt și normale. Și psihopatologiile pot să apară; asta nu înseamnă că țin de normalitatea psihică a ființei umane, ci dimpotrivă ele trebuie identificate, diagnosticate și tratate cu tratamente de specialitate, fie în ambulatoriu, fie în spitale și ospicii de specialitate. Din cunoștințele mele, din ce am citit până acum, homosexualitatea este înscrisă de cărți de specialitate, de psihiatri, psihologi, psihanaliști etc în rândul inversiunilor și perversiunilor psiho-sexuale, precum și în categoria problemelor sau tulburărilor în sfera psiho-sexuală.

Citat:
Sărim peste partea cu dispariția pentru că este dea dreptul hilar, însă reiese de parcă încearcă cineva să te facă homosexual, amuzant.
Așa cum am mai precizat, aici nu este vorba despre cineva sau altcineva, ci și despre responsabilitatea pe care o avem față de spațiul public, ca și de noi înșine. Homosexualii au și ei pretenția să își împlinească anumite "nevoi" psiho-sexuale; prin urmare ei au purces, așa cum purced probabil și în ziua de azi, la coruperea altora pentru a adopta aceleași comportamente cu ale lor. Pe de altă parte, cum am spus, nu este vorba de un caz particular sau altul, ci despre ceea ce poate sau nu poate să fie promovat în spațiul public. Anormalitatea nu are acest drept și această legitimitate, chiar dacă ar vrea să și-o dobândească prin tot felul de pretenții și presiuni.
Reply With Quote
Vechi 15.09.2013, 12:36:06
Banned

Implicit

Citat:
Aoleu, mă apucă râsul. Un stat neutru din punct de vedere religios înseamnă laic, nu mai pot de râs.
În statul român instituțiile religioase, printre care și bisericile creștine, sunt recunoacute ca fiind de utilitate publică, și mai sunt și finanțate, tocmai pentru că legiuitorii au înțeles și înțeleg, pe lângă o anumită libertate a religiei, că religia are anumite valori spirituale și morale care o fac să fie producătoare de valoare spirituală și morală la nivel social, economic, politic și prin urmare că a avut și are utilitate publică. Statul este neutru din punct de vedere religios, în sensul că nu promovează anumite dogme ale unei anumite religii, dar prin acordarea libertății religioase și prin considerarea utilității publice a instituțiilor religioase statul nu poate fi conisderat laic în sensul că nu impune o doctrină a laicismului.

Statul comunist, deși pretindea că acorda libertate de conștiință religiilor, vorbind mai exact de libertatea de exercitare a cultului religios (și cam atât, alte lucruri erau interzise prin legi), totuși, prin intermediul partidului comunist și prin intermediul politicii pe care acesta o promova pe toate căile pe care putea și le avea la dispoziție, era un stat de tip materialist, ateist, laicist. Statul în fond, chiar dacă sub acoperirea partidului, promova anumite doctrine filozofice, anume a ateismului și materialismului dialectic și istoric (marxism-leninismul), cu alte cuvinte era cu adevărat un stat laicist, pentru că promova acele valori, în timp ce restrângea tot mai mult religia în sfera privată. După '90 statul nu mai este un stat propriu-zis laicist pentru că nu promovează o anumită doctrină sau ideologie filozofică (sau filozofic-religioasă); el este neutru din acest punct de vedere.
Reply With Quote
Răspunde