View Single Post
Vechi 16.09.2013, 21:01:02
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Frumoasă postare, Laura!
În stilul inegalabil, delicat, al liricii feminine...:)

Cât privește căutarea lui Dumnezeu din interes, aici mă cam scarpin în cap....
Fac nițel pe prostul, închipuindu-mi că n-aș fi deloc, și cuget cam așa:
Îmi vine să zic, apăsat, că așa și trebuie căutat Dumnezeu! Din interes. Așa și trebuie păstrat!
Din cel mai pur interes, cu a mai hotărâtă dintre intenții, din spirit pur de bussiness nalt, divino-uman.
Tocmai, că fără acest gând al afacerii cu Dumnezeu, al târguielii chiar, fără priceperea măiastră a afacerii cu Dumnezeu, riscăm să eșuăm în derizoriu, în chestii de timpul liber, în hobby, în turism, în mondenisme, în mode, în lipsă de responsabilitate pentru partea ce-o purtăm în afacere.
Și mai voim, atunci, prosperitate? Demnitate? Recunoaștere și putere? Urmași? Glorie?....

Dar care este interesul pur al omului în bussinessul cu Dumnezeu?
Și care e contractul? Obligațiile contractuale?
Voi spicui câteva repere din Scriptură în postarea următoare. Momment, please!...
Domnule profesor, vă mulțumesc mult pentru aprecieri!
În privința afirmației că unele persoane Îl caută pe Dumnezeu din interes, vă înțeleg punctul de vedere și-mi pare deosebit de interesant și frumos exprimat.
Personal am înțeles afirmația în sensul că Dumnezeu poate fi căutat și din interese pur lumești, telurice, de o importanță relativă.
Nu m-am referit la "interesul" de a rămâne în veșnicie cu El, fiindcă o astfel de "afacere" este, într-adevăr, scopul suprem al creștinului! :)
Când eram în anul I de facultate, am publicat, în ziarul Lumina, un foarte scurt articol pe această temă, a motivației noastre în împlinirea poruncilor lui Dumnezeu. Sunt doar câteva gânduri... Voi posta link-ul într-un mesaj viitor. :)
Hristos în mijlocul nostru!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote