Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
Frumoasă postare, Laura!
În stilul inegalabil, delicat, al liricii feminine...:)
Cât privește căutarea lui Dumnezeu din interes, aici mă cam scarpin în cap....
Fac nițel pe prostul, închipuindu-mi că n-aș fi deloc, și cuget cam așa:
Îmi vine să zic, apăsat, că așa și trebuie căutat Dumnezeu! Din interes. Așa și trebuie păstrat!
Din cel mai pur interes, cu a mai hotărâtă dintre intenții, din spirit pur de bussiness nalt, divino-uman.
Tocmai, că fără acest gând al afacerii cu Dumnezeu, al târguielii chiar, fără priceperea măiastră a afacerii cu Dumnezeu, riscăm să eșuăm în derizoriu, în chestii de timpul liber, în hobby, în turism, în mondenisme, în mode, în lipsă de responsabilitate pentru partea ce-o purtăm în afacere.
Și mai voim, atunci, prosperitate? Demnitate? Recunoaștere și putere? Urmași? Glorie?....
Dar care este interesul pur al omului în bussinessul cu Dumnezeu?
Și care e contractul? Obligațiile contractuale?
Voi spicui câteva repere din Scriptură în postarea următoare. Momment, please!...
|
Domnule profesor, vă mulțumesc mult pentru aprecieri!
În privința afirmației că unele persoane Îl caută pe Dumnezeu din interes, vă înțeleg punctul de vedere și-mi pare deosebit de interesant și frumos exprimat.
Personal am înțeles afirmația în sensul că Dumnezeu poate fi căutat și din interese pur lumești, telurice, de o importanță relativă.
Nu m-am referit la "interesul" de a rămâne în veșnicie cu El, fiindcă o astfel de "afacere" este, într-adevăr, scopul suprem al creștinului! :)
Când eram în anul I de facultate, am publicat, în ziarul Lumina, un foarte scurt articol pe această temă, a motivației noastre în împlinirea poruncilor lui Dumnezeu. Sunt doar câteva gânduri... Voi posta link-ul într-un mesaj viitor. :)
Hristos în mijlocul nostru!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca