Citat:
În prealabil postat de anita
Fara a lua in calcul faptul ca e homeopat ,argumentele lui sunt logice
Esti in stare sa mergi pana in panzele albe ca sa dovedesti necesitatea vaccinurilor
El nu neaga necesitatea ,dar spune ca aceste vaccinuri ,aduse de altfel din UE sunt agresive ,avand 5 sau 6 tulpini.
Se vaccineaza in primul an la 2 luni ,la 6 luni si la un an.Pentaxim sau hexa vaccin.
In afara celor din maternitate.
|
Îmi pare rău dar nu pot subscrie la argumentul tău și cu atât mai puțin la ce spune nenea ăla care, evident, este paralel cu problema vaccinului (exceptînd foloasele pe care le scoate din poziția lui).
Dă-mi voie să aduc două argumente, fără a insista cu multe detalii:
1) Vaccinurile se fac cu germeni
atenuați sau morți (în ultimul caz, organismul se întâlnește cu o simplă structură proteică, neagresivă în sine deoarece nu se poate înmulți, nu poate parazita organismul cu coloniile ei, fiind deja moartă; așadar organismul are tot timpul "să cerceteze problema" și să găsească "soluția" biochimică - răspunsul imunitar; agentul e inofensiv). Asta-i clar.
Cu totul altfel, însă, e atunci când agentul patogen e în deplinătatea puterilor lui, se înmulțește rapid etc. și, încă mai mult, acționează asupra unui organism deja slăbit. Or, vaccinurile nu se fac unui copil deja bolnav ci unuia cu stare de sănătate bună (sunt niște rigori clare, pe care cadrele medicale le respectă /sau nu - asta e deja altă problemă).
Deci vaccinul nu acționează nicidecum ca o boală, iar sistemul de vaccinuri nu poate fi considerat o sumă de boli. Cum să fie "logic" ce spune el? E de-a dreptul
pueril, eventual și comic (dacă n-ar fi un șarlatan de succes) îți dai seama acum?
2) Nu orice pare "logic" e și înscris în logica unui domeniu, ba, mai mult, știința e familiarizată cu faptul că, în descoperirea adevărurilor evidente azi, la început ipoteza părea ilogică. Logica științifică e ceva mai specială în funcționarea ei concretă (dacă ai studiat ceva epistemologie sau te-ai ocupat cu cercetarea, probabil că îți amintești aceasta). În cadrul ei de referință, însă, "mișcarea" gândirii este cu totul logică, exceptînd punctul unde se blochează la un moment dat, în lipsă de date concrete la nivelul frontului de undă la care a ajuns cunoașterea, pe care să le preia logica și care vor fi asimilate în viitor, mai devreme sau mai curînd, funcție de ritmul descoperirilor știițifice al fiecărui domeniu în parte.
Un exemplu din știința-științelor, din Biserică: pentru mulți, e ilogic ca un om să moară apoi să învie. (E mult mai logic taman invers.) Și totuși...:)
E adevărat!