Citat:
În prealabil postat de AlinB
Ba da, ar fi fost la fel de multi, la fel de periculosi. Din N motive.
Si la fel si in cazul celor cateva mii de oameni muscati anual, daca ar fi fost un hinger cu ei de fiecare data, sau un politist inarmat, nu ar fi fost muscati, nu?
Deci de vina nu sunt cainii, ci hingherii si politia.
Teren privat aflat in posesia maidanezilor sau cum?
Adica nu e corect sa fie eutanasiati acum daca n-au fost eutanasiati acum 5 ani?
Ei bine, mai bine mai tarziu decat niciodata.
Asa sa spui si celor care omoara sobolani, gandaci, ursi, lupi pentru ca sunt un pericol social sau vaci, porci, pasari, doar ca sa le manince.
Si da, o data eutanasia pusa in functiune problema e pe cale sa fie rezolvata.
Cu adevarat.
Un caine mort nu musca pe nimeni, un caine sterilizat si aflat in libertate are
la dispozitie cca. 5 ani daca nu mai bine in care poate sa mai faca victime.
La asta te-ai gandit?
|
Ca ar fi fost la fel de multi caini dupa sterilizare asta chiar nu prea pot sa cred, dar, ma rog, poate ca ar fi posibil. Deci eu ziceam ca daca era intr-adevar facuta sterilizarea, practic, nu teoretic.
Ca au fost multi oameni muscati e adevarat, dar una e sa fi muscat si alta sa fi omorat. Daca copilul era supravegheat nu ajungea sa fie nici muscat, darmite omorat!
Pe o proprietate privata de regula nu prea are ce cauta cineva, decat in cazul in care este invitat acolo de proprietar, eu asa stiu. Deci omul poate avea caini sau orice animale pe proprietatea lui, daca el te-a chemat si a pus cainii pe tine poti sa reclami, dar daca ai intrat nechemat, nu cred ca poti avea asemenea pretentii. Stim pe unii care au omorat pe cineva pentru ca le-a intrat in casa si sunt considerati in legitima aparare. Asta asa, in general, nu strict despre acest caz. In acest caz e vorba doar ca acel mic copilas nu avea ce cauta acolo, trebuia sa fie supravegheat ca sa nu ajunga acolo.
Despre vaci, porci, gaini ce sa vorbim! Suntem pe un site crestin totusi, avem pretentia ca stim putin despre creatia lui Dumnezeu, pentru ce a fost creata fiecare specie de animale.
Insa as vrea totusi sa inchei acest subiect, am crezut ca ma voi lamuri despre ce n-am inteles pana acum, insa probabil ca nu reusesc eu sa inteleg anumite lucruri, ma depasesc.
Parerea mea ramane aceeasi:
-nu cainii sunt vinovati, ci oamenii
-nu sunt de acord cu prezenta lor pe strazi, dar solutia nu este omorarea in masa, ci gasirea unor solutii mai blande pentru animale, si, poate, niste pedepse concrete pentru cei vinovati (inclusiv obligativitatea restituirii banilor furati de-a lungul timpului)
-sunt intr-adevar vinovati si toti oamenii care au lasat cainii pe strada
-si, nu in ultimul rand, raman la parerea ca adultii ar trebui sa aiba foarte multa grija de copii
(apropo, sunt curioasa cine va fi gasit vinovat in cazul fetitei omorate de fratiorul ei cu masina)
Va multumesc celor care mi-ati raspuns la mesaje si imi cer scuze daca am suparat sau am plictisit pe cineva!
Doamne ajuta tuturor!
Noapte buna!