View Single Post
Vechi 18.09.2013, 00:38:28
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Doamne ajută!
Acuma, mă implic și eu în discuție, ca măraru-n ciorbă și ca Pilat în Crez, fiind total neavizată... :)
Recunosc, am citit doar câteva mesaje din întreg topic-ul și, în primul rând, nu sunt medic.
Totuși, mă gândesc la un aspect imposibil de neglijat:
de când se practică vaccinarea copiilor, s-au eradicat o mulțime de boli grave, unele chiar incurabile. Cunosc personal o familie care, cu zeci de ani în urmă, și-a pierdut copilașul din cauza poliomielitei. Îmi arătau, îndurerați, poza copilului și-mi povesteau... și au mai existat atâtea alte cazuri similare.
Mama mea, care a fost asistent medical (s-a reprofilat demult, din motive personale, dar este, în continuare, pasionată de medicină), m-a vaccinat când eram mică, pentru a se asigura că voi fi protejată de boli care, altă dată (de fapt, până acum câteva decenii), amenințau fără milă viețile oamenilor, așa cum se-ntâmplă acum cu afecțiuni precum cancerul.
Cât de bine ar fi să se creeze un vaccin împotriva cancerului, nu-i așa?
Ați fi împotrivă?
Cred că nu!
De ce?
Fiindcă toți știm, observând ceea ce se petrece în jurul nostru (uneori, chiar în viețile celor dragi ai noștri...), faptul că această boală cumplită constituie unul dintre cele mai grave pericole ale vremii noastre, un dușman aproape invincibil (astăzi) al omenirii, un adversar care, uneori, nu-i iartă nici chiar pe copilași...
Dacă ne gândim că la fel de periculoase erau alte boli care acum nu mai există și că acele boli au dispărut (sau nr. cazurilor de îmbolnăvire a scăzut enorm) datorită acestor vaccinuri, ținând cont și de principiul creștin al deschiderii și încrederii în știință, cred că ar fi bine să fim și noi deschiși, încrezători în medici, în știință, în progres.
Medicina este binecuvântată de Dumnezeu (evident, atunci când este practicată moral, potrivit scopului pentru care a apărut în istorie) și, mai mult decât atât, n-ar putea exista fără ajutorul divin.
Aceasta este opinia mea. Mă înșel, oare, sau are sens ceea ce scriu?...
Dragă Laura, iartă-mă că mă văd silit să îți dau tocmai eu o veste proastă: pe drumul din văzduhuri, la trecerea prin Vămi, vor veni unii care, indiferent câte lucruri bune vei fi făcut în viața ta, vor ști să scoată în relief toate neajunsurile tale și toate păcatele, făcute cu voie sau fără voie. Vor mai pune și de la ei, spre uluirea ta, păcate la care n-ai visat... Degeaba le vei spune "da, însă apoi m-am pocăit așa și așa și așa...", ei vor ști să sublinieze cu multe linii groase și adânci neajunsurile tale. Chiar dacă raportul dintre faptele tale bune și neajunsuri va fi să zicem 1000000-1, ei vor paria pe acel 1.
Vestea bună e că vei avea și sprijinitori care vor face invers: oricâte păcate vei avea ei vor spune "da, dar, a făcut așa și pe dincolo". Raportul dintre faptele tale rele va fi poate palid compensat de unele bune, să zicem tot un milion la 1. Îngerii lui Dumnezeu vor paria și ei tot pe 1.
Va conta mult, în acest război teribil, dacă vor fi oameni pe urma ta care vor aduce rugăciuni pentru sufletul tău, vor face milostenie, vor aduce mărturie pentru faptele tale bune.

Ei bine, așa și cu vaccinurile. Precum ura și rugina, detractorii nu vor înceta, preînchipuind lucrarea drăcească din văzduhuri, să sublinieze neajusurile. Chit că acestea sunt doar acel 1 din milionul de avantaje oferite de vaccinuri și vaccinare.
Ce să facem, pe pământ și-n văzduhuri sunt unii care văd partea goală a paharului în orice. Și unii care văd partea plină chiar și-n paharul gol.

Să ne obișnuim de pe acum cu avocații diavolului. Va trebui să îi înfruntăm personal, pe viață și pe moarte, la cel mai propriu mod posibil.
O facem deja, în războiul nostru individual și frățesc, colectiv, cu patimile.
Răbdare, așadar. Și milă, multă milă pentru cei care și-au ales deja întunericul, din rațiuni numai de Dumnezeu știute.

Last edited by cezar_ioan; 18.09.2013 at 00:41:14.
Reply With Quote