View Single Post
Vechi 21.09.2013, 14:18:33
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Am dat peste acest articol din revista Formula As, care este si in asentimentul meu. Parinti, educati-va copii in iubirea de mediu inconjurator si de animale! Chiar este benefic un animal in casa.

http://www.formula-as.ro/2013/1084/d...copiilor-16813

"Opriți cruzimea copiilor!

Stimată redacție,

Motivul pentru care vă scriu este, de fapt, un semnal de alarmă. Îmi pare rău că sunt eu cea care atrage atenția asupra cruzimii inocenților, dar... Da, a copiilor care, inconștient, provoacă sufe*rințe enorme ființelor necuvântătoare. De la bieții fluturi și alte insecte ce sunt prinse și chinuite până mor, până la sărmanii pui de păsări, pisoiași și cățeluși care devin adevărate "jucării vii" în mâinile copiilor și, uneori, victime ale curiozității sau neglijenței lor. Am văzut pisoi strangulați, în joacă, având legate de gât sfori sub formă de lesă, am văzut cățeluși și pisoiași abia născuți înde*părtați din culcușul lor și morți de inaniție, am văzut (Oh, Doamne!) animale și păsări lovite cu pietre, și toate acestea, înfăptuite de copii nesu*pravegheați sau, pur și simplu, neinițiați în su*fe*rință. Copiilor trebuie să li se explice că pro*vocarea suferinței unei ființe lipsite de apărare nu este numai un păcat pedepsit de Dumnezeu, ci și o fap*tă nedemnă de o ființă uma*nă. De câte ori am pu*tut, am intervenit pentru via*ța vietăților nevinovate, dar de multe ori a fost prea târziu. Și știți cine suferă cel mai mult? Mamele cărora li se iau puii. Mamele care, căutând îndelung și mi*nu*țios un loc ferit unde să nască și să-și în*grijească puii, după ce abia i-au vă*zut, plecând să caute ceva de mâncare pentru a-și întări forțele, se întorc și-și găsesc culcușul răvășit și puii nicăieri.
La noi în cartier o că*țelușă a avut de curând pui. Nici n-au apucat micuții să facă ochi bine, că au și fost "în*fiați" de copiii de la școala din cartier. Sărăcuța de ea! Bântuia disperată aleile cartierului adul*mecând fieca*re colț, fiecare un*gher sau grădină... zadarnic! Era așa de înnebunită de su**ferință încât, pen**tru un moment, am crezut că va mu**ri de durere. A*cum s-a mai li*niștit, sărmana, dar tot mai are pri*virea tristă și abă*tută.
Dragi părinți, vă rog din tot su*fle*tul, faceți-vă timp să discutați cu copiii voștri; spu*neți-le, pe înțelesul lor, că aceste ființe nevi*no*vate au și ele suflet, învățați-i să le respecte, să le iubească și, mai ales, să nu le tulbure viața! Deși par mici și neajutorați, singurul loc în care puiuții pot crește fără să le lipsească nimic este alături de părinții lor. Dacă, totuși, copiii vor să "înfieze" vreun pui, acceptați-l; dacă nu vă puteți permite să întrețineți un animal mai mare, luați-le un canar sau un peștișor. Cu un "animăluț" în casă, copilul va în*văța să le respecte pe cele cu care se întâlnește în afara căminului și vor fi evitate astfel tragediile nevinovatelor necuvântătoare. Un om care res*pec*tă viața se respectă pe sine. Vă mul*țu*mesc pen*tru că m-ați ascultat, vă mulțu*mesc pentru că existați."