Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.09.2013, 15:18:33
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Am dat peste acest articol din revista Formula As, care este si in asentimentul meu. Parinti, educati-va copii in iubirea de mediu inconjurator si de animale! Chiar este benefic un animal in casa.

http://www.formula-as.ro/2013/1084/d...copiilor-16813

"Opriți cruzimea copiilor!

Stimată redacție,

Motivul pentru care vă scriu este, de fapt, un semnal de alarmă. Îmi pare rău că sunt eu cea care atrage atenția asupra cruzimii inocenților, dar... Da, a copiilor care, inconștient, provoacă sufe*rințe enorme ființelor necuvântătoare. De la bieții fluturi și alte insecte ce sunt prinse și chinuite până mor, până la sărmanii pui de păsări, pisoiași și cățeluși care devin adevărate "jucării vii" în mâinile copiilor și, uneori, victime ale curiozității sau neglijenței lor. Am văzut pisoi strangulați, în joacă, având legate de gât sfori sub formă de lesă, am văzut cățeluși și pisoiași abia născuți înde*părtați din culcușul lor și morți de inaniție, am văzut (Oh, Doamne!) animale și păsări lovite cu pietre, și toate acestea, înfăptuite de copii nesu*pravegheați sau, pur și simplu, neinițiați în su*fe*rință. Copiilor trebuie să li se explice că pro*vocarea suferinței unei ființe lipsite de apărare nu este numai un păcat pedepsit de Dumnezeu, ci și o fap*tă nedemnă de o ființă uma*nă. De câte ori am pu*tut, am intervenit pentru via*ța vietăților nevinovate, dar de multe ori a fost prea târziu. Și știți cine suferă cel mai mult? Mamele cărora li se iau puii. Mamele care, căutând îndelung și mi*nu*țios un loc ferit unde să nască și să-și în*grijească puii, după ce abia i-au vă*zut, plecând să caute ceva de mâncare pentru a-și întări forțele, se întorc și-și găsesc culcușul răvășit și puii nicăieri.
La noi în cartier o că*țelușă a avut de curând pui. Nici n-au apucat micuții să facă ochi bine, că au și fost "în*fiați" de copiii de la școala din cartier. Sărăcuța de ea! Bântuia disperată aleile cartierului adul*mecând fieca*re colț, fiecare un*gher sau grădină... zadarnic! Era așa de înnebunită de su**ferință încât, pen**tru un moment, am crezut că va mu**ri de durere. A*cum s-a mai li*niștit, sărmana, dar tot mai are pri*virea tristă și abă*tută.
Dragi părinți, vă rog din tot su*fle*tul, faceți-vă timp să discutați cu copiii voștri; spu*neți-le, pe înțelesul lor, că aceste ființe nevi*no*vate au și ele suflet, învățați-i să le respecte, să le iubească și, mai ales, să nu le tulbure viața! Deși par mici și neajutorați, singurul loc în care puiuții pot crește fără să le lipsească nimic este alături de părinții lor. Dacă, totuși, copiii vor să "înfieze" vreun pui, acceptați-l; dacă nu vă puteți permite să întrețineți un animal mai mare, luați-le un canar sau un peștișor. Cu un "animăluț" în casă, copilul va în*văța să le respecte pe cele cu care se întâlnește în afara căminului și vor fi evitate astfel tragediile nevinovatelor necuvântătoare. Un om care res*pec*tă viața se respectă pe sine. Vă mul*țu*mesc pen*tru că m-ați ascultat, vă mulțu*mesc pentru că existați."
Vechi 23.09.2013, 06:57:43
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Nu consider ca un animal de casa ar fi absolut necesar. Mai ales daca nu avem curte si daca copiii sunt mici.
Apoi nu cred ca toti copiii omoara gandaci si fluturi ptr. ca sunt rai, ci ptr. ca sunt curiosi si nu cunosc ce este aia moarte. De multe ori am vazut copiii care plang dupa ce au omorat fara sa vrea o gandanie.

Pai si daca avem insectar la biologie, ce facem, nu mai culegem gandacii si fluturii? Sau cand avem disectie pe peste sau broasca, nu mai facem? In unele cazuri pestii pot fi inca vii. Tin minte cand am facut disectie pe pesti si unii colegi nu aveau pesti morti, ci pe moarte.

In rest, sunt de acord. Nu ar trebui sa chinuim si sa omoram animelele, iar copiii pot fi invatati sa iubeasca si sa aprecieze natura. Insa sa nu cadem in extreme.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2013, 01:44:01
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Legea pentru Protecția Copilului s-a înăsprit. Părinții care nu respectă regulile, buni de plată

"Cine nu are bani să plătească pensie alimentară copilului trebuie să lucreze în folosul comunității. Iar părinții care obțin venituri de pe urma micuților talentați trebuie să anunțe Serviciul Public de Asistență Socială. Părinții care nu vor respecta aceste reguli riscă amenzi de sute de mii de lei. Asta prevede noua lege pentru protecția copilului, publicată deja în Monitorul Oficial.

Cine nu plătește muncește! Pe acest principiu s-au bazat autoritățile când au stabilit ca părinții să presteze servicii în folosul comunității dacă nu achită pensie alimentară copiilor.

Art. 63, alin. 2: ,,Dacă plata contribuției la întreținerea copilului nu este posibilă, instanța obligă părintele apt de muncă să presteze între 20 și 40 de ore lunar pentru fiecare copil, acțiuni sau lucrări de interes local'', se arată în lege.

În schimb, nu se specifică dacă contravaloarea serviciilor este redirecționată către copii pentru a înlocui pensia alimentară, sau dacă măsura este una de tip contravențional pentru părinți. Aceste aspecte urmează să fie stabilite prin norme metodologice.

Vizați de noile modificări sunt și părinții care au copii talentați.

Art. 871 (1): ,,Prestarea de către copii a activităților remunerate în domeniile cultural, artistic, sportiv, publicitar și de modeling (...) este condiționată de informarea prealabilă a serviciului public de asistență socială de la domiciliul copilului''.

În acest mod, autoritățile vor să se asigure că minorii nu sunt exploatați de către părinți.

De asemenea, părinții care încalcă drepturile minorilor riscă amenzi cuprinse între 500 și 10.000 de lei." (sursa: realitatea.net)
Reply With Quote
Vechi 12.10.2013, 03:35:18
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Si este bine sau nu este bine? Protectia Copilului o sa actioneze sau va dormita ca pana acum ?
Reply With Quote
Vechi 12.10.2013, 13:09:19
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

Legea este cam aiurea. Nu este clara.
Ce face un om daca isi pierde serviciul, sau daca i se intampla o nenorocire si nu mai are nici el din ce trai?
Daca nu poate plati? Bun, lucreaza acele ore din luna si este platit pentru asta, sau banii aia se duc direct la copil?
Cat inseamna ca valoreaza acele ore? Cat se plateste pe ora pentru muncile alea?
Sau poate ca o fi asa cum spunea Paraschiva - e vorba numai de pedeapsa.
Si daca omul este bolnav si nu poate munci?

Pentru unul care are bani si nu vrea sa plateasca exista lege - judecata.

Pentru unul care ar vrea sa plateasca, dar nu are din ce, mai bine l-ar ajuta sa-si gaseasca de lucru. Sau ar putea sa stea el/ea cu copilul in timp ce lucreaza celalalt parinte, sa se ocupe de el. Contravaloarea pensiei alimentare se plateste in serviciul de baby-sitter.
Vechi 12.10.2013, 21:50:47
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Legea este cam aiurea. Nu este clara.
Ce face un om daca isi pierde serviciul, sau daca i se intampla o nenorocire si nu mai are nici el din ce trai?
Daca nu poate plati? Bun, lucreaza acele ore din luna si este platit pentru asta, sau banii aia se duc direct la copil?
Cat inseamna ca valoreaza acele ore? Cat se plateste pe ora pentru muncile alea?
Sau poate ca o fi asa cum spunea Paraschiva - e vorba numai de pedeapsa.
Si daca omul este bolnav si nu poate munci?

Pentru unul care are bani si nu vrea sa plateasca exista lege - judecata.

Pentru unul care ar vrea sa plateasca, dar nu are din ce, mai bine l-ar ajuta sa-si gaseasca de lucru. Sau ar putea sa stea el/ea cu copilul in timp ce lucreaza celalalt parinte, sa se ocupe de el. Contravaloarea pensiei alimentare se plateste in serviciul de baby-sitter.
Sophia,majoritatea celor care NU platesc pensie alimentara se fofileaza pentru a nu plati deoarece nu ma doresc sa se implice intr-o relatie care apartine trecutului.
Unii barbati s-au mutat in alte orase sau alte tari,pt a-si pierde urma,altii care lucreaza la negru aduc adeverinte ca nu au venituri si iarasi scapa de plata printre birocratie,magarii si aranjamente.In timp,ce mamele neputincioase raman sa se descurce cum pot cu niste copii pe care nu I-au facut singure.
Intelegi situatia?

Mie imi place noua lege,practic nu au mai nici o sansa sa se fofileze pe langa plata pensiei alimentare.Daca nu au destule venituri atunci sa lucreze in folosul comunitatii,nu sa faca copii si sa-i lase la mila altora!
Orice barbat care face asta este un monstru!
Sa nu spuneti ca este un porc,porcul este un animal foarte simpatic si sociabil.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 13.10.2013, 21:09:17
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Implicit

Si mie mi se pare buna legea. In urma cu 2 ani, cand baietii mei cei mari au facut figuratie intr-un film, am avut ocazia sa vad copii realmente exploatati...
Reply With Quote
Vechi 12.10.2013, 13:23:04
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Nu consider ca un animal de casa ar fi absolut necesar. Mai ales daca nu avem curte si daca copiii sunt mici.
Apoi nu cred ca toti copiii omoara gandaci si fluturi ptr. ca sunt rai, ci ptr. ca sunt curiosi si nu cunosc ce este aia moarte. De multe ori am vazut copiii care plang dupa ce au omorat fara sa vrea o gandanie.

Pai si daca avem insectar la biologie, ce facem, nu mai culegem gandacii si fluturii? Sau cand avem disectie pe peste sau broasca, nu mai facem? In unele cazuri pestii pot fi inca vii. Tin minte cand am facut disectie pe pesti si unii colegi nu aveau pesti morti, ci pe moarte.

In rest, sunt de acord. Nu ar trebui sa chinuim si sa omoram animelele, iar copiii pot fi invatati sa iubeasca si sa aprecieze natura. Insa sa nu cadem in extreme.
1. Depinde mult de educatia primita in familie - daca familia este din aia care uraste animalele, asa vor invata si copiii.
Daca este o familie care iubeste animalele va sti sa invete copilul sa se poarte cum trebuie cu ele.

2. Disectii pe animale vii???? N-am auzit de asa ceva. Nu se faceau. Plansile sunt suficiente.
Insectar - nici de ala n-am avut. (Vorbesc la general, pe vremea noastra). Exista unele cu scop stiintific. Ma rog, se poate face. Insecte exista milioane de exemplare.
Ierbarul este mai interesant.

Exact, nu trebuie sa cadem in extreme si ce am citit pe alte fire chiar sunt extreme. Si ma intreb mereu ce o sa invete copiii de acum din asta? Peste ani o sa aprecieze, sau o sa condamne. Si vor invata si ei sa omoare?

Spunea cineva undeva despre veterinarii care nu vor sa faca eutanasie. Ei sunt medici ca sa trateze si salveze animale. Nici sa castreze aiurea nu au voie. Cel putin aici asa explica unul (medic veterinar) la televizor. Ci trebuie sa vada mai intai utilitatea actiunii.

Se spunea la televizor ca peste 90% din speciile de animale de pe glob sunt pe cale de disparitie. Trist.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Si eu sunt copilul Lui ixlucian Intrebari utilizatori 1 31.10.2012 22:36:43
5 ORE PE ZI CU FAMILIA adrian010155 Generalitati 2 30.07.2008 17:50:22
5 ore pe zi cu familia Ionelaangel Generalitati 2 02.02.2007 18:59:09
Familia maria55 Generalitati 10 01.11.2006 18:09:42