View Single Post
Vechi 22.09.2013, 13:57:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Nici eu nu-s de părere că duhovnicii / stareții ar trebui să dea sfaturi medicale, decît dacă au cunoștințe solide în domeniu.
Citat:
Pe ce criterii să aleg prima carte pe care s-o citesc? Zi-ne tu una de referință pe care ai citit-o, scrisă de cineva care-și merită titlul de doctor, și pot să încep cu ea. Eu nu am cum să face deosebirea între autori, care e păcălici și care e o savant, cu autoritate în domeniu.
E prea mult de spus.
In general, cand esti ignorant intr-un domeniu, este usor sa ti se argumenteze o anumita opinie si sa o iei f. usor de buna.
In principiu, atunci cand vrei sa vezi cat adevar contine o anumita informatie, incepe sa cauti mai multe despre ea, atat argumentele pro cat si contra.
Dar intr-adevar, niste baze trebuie sa ai - nu poti evalua o informatie medicala fara un minim de cultura medicala.
Dar chiar daca nu o ai din scoala/liceu sau facultate de specialitate, poti sa o achizitionezi pe parcurs, caz in care cercetarea se ramifica f. mult, dar asta nu e deloc rau, informatia este reciclabila :)

Citat:
Am mers pe varianta fără vaccin pentru că nici măcar pastile nu-mi cumpăr decît dacă am neapărată nevoie. Sînt convins că medicina are multe de învățat și produsele scoase la raft fac mai mult rău decît bine (efectele secundare sînt cu duiumul).
Deci o decizie foarte importanta si particulara luata pe baza unui principiu foarte generic.
Nu cred ca este o atitudine inteleapta ba as zice nitel sectara.

Citat:
Tehnologia de fabricare a medicamentelor / vaccinurilor nu e făcută public, decît la modul vag-teoretic = praf în ochi.
Ba e chiar foarte publica, ca tu nu poti sau nu vrei sa cauti informatia care ai nevoie, asta e alt aspect.

Citat:
Deci cum să optez pentru vaccin, cînd pentru mine chimicala artificială produsă la scară industrială e o erezie? Nu cred că greșesc cînd aleg întotdeauna calea naturală 100%.
Au ma fost cativa care gandeau ca tine si s-au trezut dupa gratii, in SUA cel putin, asta dupa ce copilul cu problemele medicale santoase au preferat sa-l trateze "natural" acasa pana a dat coltzul.

Bine, tu ai mai mult noroc, la noi poti sa-ti omori copilul in bataie, cu un par "natural" si in cel mai fericit caz esti decazut din drepturile parintesti, dar asta doar si cu niscai scandal mediatic.

Deci daca o sa aiba vreodata o problema medicala serioasa (acuta), renunta la textele de mai sus, si du-l la medic sa-l indoape cu "chimicalele artificale" care ar putea sa-i salveze viata (daca nu ai sa renunti prea tarziu la tratamentul "natural").

Apropo, citeste (nu doar tu) si asta:

Medicina alternativă nu este o alternativă

http://insulaindoielii.wordpress.com...29/alternativ/

Last edited by AlinB; 22.09.2013 at 15:39:23.
Reply With Quote