Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Nici eu nu-s de părere că duhovnicii / stareții ar trebui să dea sfaturi medicale, decît dacă au cunoștințe solide în domeniu.
|
Citat:
Pe ce criterii să aleg prima carte pe care s-o citesc? Zi-ne tu una de referință pe care ai citit-o, scrisă de cineva care-și merită titlul de doctor, și pot să încep cu ea. Eu nu am cum să face deosebirea între autori, care e păcălici și care e o savant, cu autoritate în domeniu.
|
E prea mult de spus.
In general, cand esti ignorant intr-un domeniu, este usor sa ti se argumenteze o anumita opinie si sa o iei f. usor de buna.
In principiu, atunci cand vrei sa vezi cat adevar contine o anumita informatie, incepe sa cauti mai multe despre ea, atat argumentele pro cat si contra.
Dar intr-adevar, niste baze trebuie sa ai - nu poti evalua o informatie medicala fara un minim de cultura medicala.
Dar chiar daca nu o ai din scoala/liceu sau facultate de specialitate, poti sa o achizitionezi pe parcurs, caz in care cercetarea se ramifica f. mult, dar asta nu e deloc rau, informatia este reciclabila :)
Citat:
Am mers pe varianta fără vaccin pentru că nici măcar pastile nu-mi cumpăr decît dacă am neapărată nevoie. Sînt convins că medicina are multe de învățat și produsele scoase la raft fac mai mult rău decît bine (efectele secundare sînt cu duiumul).
|
Deci o decizie foarte importanta si particulara luata pe baza unui principiu foarte generic.
Nu cred ca este o atitudine inteleapta ba as zice nitel
sectara.
Citat:
Tehnologia de fabricare a medicamentelor / vaccinurilor nu e făcută public, decît la modul vag-teoretic = praf în ochi.
|
Ba e chiar foarte publica, ca tu nu poti sau nu vrei sa cauti informatia care ai nevoie, asta e alt aspect.
Citat:
Deci cum să optez pentru vaccin, cînd pentru mine chimicala artificială produsă la scară industrială e o erezie? Nu cred că greșesc cînd aleg întotdeauna calea naturală 100%.
|
Au ma fost cativa care gandeau ca tine si s-au trezut dupa gratii, in SUA cel putin, asta dupa ce copilul cu problemele medicale santoase au preferat sa-l trateze "natural" acasa pana a dat coltzul.
Bine, tu ai mai mult noroc, la noi poti sa-ti omori copilul in bataie, cu un par "natural" si in cel mai fericit caz esti decazut din drepturile parintesti, dar asta doar si cu niscai scandal mediatic.
Deci daca o sa aiba vreodata o problema medicala serioasa (
acuta), renunta la textele de mai sus, si du-l la medic sa-l indoape cu "chimicalele artificale" care ar putea sa-i salveze viata (daca nu ai sa renunti prea tarziu la tratamentul "natural").
Apropo, citeste (nu doar tu) si asta:
Medicina alternativă nu este o alternativă
http://insulaindoielii.wordpress.com...29/alternativ/