View Single Post
Vechi 24.09.2013, 01:45:59
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Ca daca I-as fi iubit asa cum ma bat cu pumnii in piept,as fi vorbit frumos si cu unul si cu altul,asa cum ai facut si tu si Pelerinul.
Ei bine, Yasmina, de dragul adevărului și al Adevărului, trebuie să îți reamintesc că și eu sunt printre cei care, spre deosebire de Pelerinul, vorbesc destul de des urât pe forum. Din nenorocire.
Nu reușesc să îmi stăpânesc iritarea grozavă produsă de oameni care par a avea ca singură preocupare debitarea de enormități și punerea în cârca Bisericii și în numele Bunului Dumnezeu a mii de aberații și răutăți. Nu reușesc să reacționez decât cu iuțeală, din nefericire, chit că poate ieșirile mele ar avea o oarecare justificare.

Cred că aici semănăm destul de mult (mă refer la amploarea vibrației emoționale).
Uite ce cred eu: caută să îi vezi pe cei care se arată înrăiți cu prilejul evenimentelor legate de soarta câinilor din București ca pe oameni care au nevoie de ajutor. Că au și că îl refuză e evident pentru oricine știe cum arată un neajutorat, cum se exprimă, ce idei își alege, cum pune citate din sfinți ca pe bâte etc.
dar toate aceste probleme le avem și noi, câtă vreme nu am atins măsura despătimirii.
Suntem oare liberi la cuget? Suntem oare altceva decât prizonierii sentimentelor și obișnuințelor noastre?
Te rog să iai un hap de onestitate ...:) Și să răspunzi cu mâna pe inimă la întrebarea: ce rost are să îți amărăști sufletul, destul de încercat oricum, că doar nu trăiești deja în Împărăție ci împarți cu noi aceeași soartă, ce rost așadar să îți pui resentimente noi peste cele deja existente?
E un prilej minunat să faci milostenie?
Adică să ai puțintică empatie, să lași în seama Domnului alinarea supărării tale, să ierți și să uiți.
Toți greșim! Întrucât suntem părți pline de subiectivitate ale unei lumi extrem de subiective și egoiste în raport cu Bunul Dumnezeu, mai întâi...
Fărâmițarea lumii noastre exterioare și a lumii lăuntrice se poate domoli și contracara doar prin faptele milei creștine. Acesta-i singurul balsam, sunt sigur de asta, am gustat și eu câte ceva iar cei binecredincioși au arătat mai pe larg cum vine treaba.

Lasă pe cei care au găsit prilej să își verse răutateasă se arate în toată splendoarea lor. E problema lor, nu a ta. De vrei să sporești duhovnicește, roagă-te pentru ei! Oricum, ce flecărim noi aici pe forum nu contează pentru rezolvarea reală a problemei câinilor.
E clar că nu se va rezolva nimic. Va fi, cum a și început să se întrevadă, treabă tipic românească: dezordine, haos, țigăneală, șmenuri, porcării în șir cât casa.
Unii câini vor fi exterminați, alții loviți de fațadă, alții vor bate în continuare șoselele, peste un an vom avea noi generații de mii de maidanezi... Fii liniștită, nu se schimbă nimic până când noioamenii nu ne vom schimba temeinic. Iar aceasta nu se întrevede deloc! Cel puțin nu atât de clar și de substanțial și de masiv încât să avem o oarecare nădejde în schimbarea habitudinilor românești.
România suferă un gigantic proces de centrifugare. Se aruncă pe pereți nu doar sângele martirilor, dar se scoate totul în afară: valorile materiale iau drumul lumii, oamenii pleacă spre o lume mai favorabilă vieții omenești, dinlăuntrul omului se exorcizează fluvii de apucături demoniace, banii contribuabilului au ajuns oriunde dar nu în buzunarul lui etc. Totul se scoate, se stoarce, mai rămân de zvârlit pe pereți doar creierii noștri. Va veni în curînd și vremea asta, fii liniștită și caută mai degrabă să te bucuri de faptul că ești român acolo unde trăiești și să te arăți un bun român, un adevărat român, cât mai aproape de Imnul acela nefericit pe care îl schilodesc fotbaliștii patriei când se freacă între cracii de la chiloți la întâlnirile internaționale mediatizate în întreaga lume...

Last edited by cezar_ioan; 24.09.2013 at 01:49:20.
Reply With Quote