Yasmina, nu stiu daca ai citit comentariile de cand nu ai mai intrat pe forum. Unii din cei ce apar la tv ca aparatori ai animalelor propaga tot felul de neadevaruri. De exemplu Vadim spune ca toti din strainatate ne-ar condamna, ca o sa se faca de ras la Bruxelles din aceasta cauza. Care e adevarul de fapt?
In toate tarile din vest cainii sunt eutanasiati, caini comunitari exista in general in tarile ortodoxe din Europa. Uite si statisticile, le-am dat intr-un mesaj:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Maidanez
In SUA se eutanasiaza 3-4 milioane de caini si pisici in fiecare an.
În Belgia, în 2009, au fost eutanasiați 17.468 câini și pisici.
În Marea Britanie în fiecare oră este eutanasiat un câine, ceea ce înseamnă 24 de câini pe zi, adică 8760 câini pe an.
Canada: 7.644 câini și 40.790 pisici eutanasiate în fiecare an.
În Franța sunt eutanasiați cel puțin 50.000 de câini și pisici din cei peste 100.000 abandonați anual.
Tu stai in SUA, uite ce se intampla acolo. In alte tari se eutanasiza si pisici care nu au stapan, la noi nici nu s-a pus vreodata problema asta. Si tu spui ca renunti la ortoodxie din aceasta cauza, ca altii nu fac asta.
Doar unii iubitori de animale (am mai spus ca sintagma asta mi se pare gresita, nu exista uratori de animale, decat cei care sunt sadici) sunt exagerati. Unii din ei dezinformeaza, postand clipuri si poze cu sadici din alte tari si sugerand ca asta s-ar intampla in Romania acum. Chiar si unii din strainatate au ajuns sa ii creada, citeam acum de un prezentator la tv franceza care spune a ca a vazut poze din Romania cu ce se intampla acum cu cainii, erau acele poze neadevarate care sunt propagate de acesti oameni. De asemenea, unii din ei jignesc si sunt agresivi, chiar cand apar la tv. pe facebook si pe alte site-uri ii ameninta cu moartea pe cei ce nu sunt impotriva eutanasierii. Chiar si pe mama copilului mort au amenintat-o.