Citat:
În prealabil postat de catalin2
Yasmina, nu stiu daca ai citit comentariile de cand nu ai mai intrat pe forum. Unii din cei ce apar la tv ca aparatori ai animalelor propaga tot felul de neadevaruri. De exemplu Vadim spune ca toti din strainatate ne-ar condamna, ca o sa se faca de ras la Bruxelles din aceasta cauza. Care e adevarul de fapt?
In toate tarile din vest cainii sunt eutanasiati, caini comunitari exista in general in tarile ortodoxe din Europa. Uite si statisticile, le-am dat intr-un mesaj:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Maidanez
In SUA se eutanasiaza 3-4 milioane de caini si pisici in fiecare an.
În Belgia, în 2009, au fost eutanasiați 17.468 câini și pisici.
În Marea Britanie în fiecare oră este eutanasiat un câine, ceea ce înseamnă 24 de câini pe zi, adică 8760 câini pe an.
Canada: 7.644 câini și 40.790 pisici eutanasiate în fiecare an.
În Franța sunt eutanasiați cel puțin 50.000 de câini și pisici din cei peste 100.000 abandonați anual.
Tu stai in SUA, uite ce se intampla acolo. In alte tari se eutanasiza si pisici care nu au stapan, la noi nici nu s-a pus vreodata problema asta. Si tu spui ca renunti la ortoodxie din aceasta cauza, ca altii nu fac asta.
Doar unii iubitori de animale (am mai spus ca sintagma asta mi se pare gresita, nu exista uratori de animale, decat cei care sunt sadici) sunt exagerati. Unii din ei dezinformeaza, postand clipuri si poze cu sadici din alte tari si sugerand ca asta s-ar intampla in Romania acum. Chiar si unii din strainatate au ajuns sa ii creada, citeam acum de un prezentator la tv franceza care spune a ca a vazut poze din Romania cu ce se intampla acum cu cainii, erau acele poze neadevarate care sunt propagate de acesti oameni. De asemenea, unii din ei jignesc si sunt agresivi, chiar cand apar la tv. pe facebook si pe alte site-uri ii ameninta cu moartea pe cei ce nu sunt impotriva eutanasierii. Chiar si pe mama copilului mort au amenintat-o.
|
Multumesc pt raspuns,am citit ce ati scris si chiar daca nu am replicat cam de o saptamana.
Nu sunt de acord cu dvs si cu altii,intr-un punct de vedere:din moment ce rasa umana isi doreste animale de companie si de ajutor in gospodarie-trebuie sa intoarca si rasa umana serviciul cand vine vorba de a ajuta aceste animale-care din perspectiva crestin ortodoxa nici macar nu au suflet,deci au o viata limitata si apoi se duc in neant.
De ce sa le tratam ca pe obiecte de unica folosinta?
Nu ne mai plac,nu ne mai trebuiesc le aruncam la gunoi,le sufocam in pungi,le omoram in fel si chip sau mai nou,le lasam la oras pe strazi ca poate vrea altul sa se ingrijeasca de problemele noastre.
Nu,nu sunt de acord sa se caute solutiile cele mai usoare in detrimentul si pierderea animalelor;oamenii I-au lasat pe strazi,oamenii I-au pus acolo,acum trebuie sa faca cheta sa gaseasca solutii si sa plateasca pt greselile facute.
Ori se interzice oricarui muritor dreptul de a detine animale de companie si de paza(din care deriva aceste scurgeri de pui nedoriti pe strazi)ori fiecare exemplar se microcipeaza si se pastreaza o monitorizare a lor.
Daca nu vreti sa platiti pt intretinerea animalelor pe care le doriti prin preajma din diverse motive,atunci ar fi bine sa fie interzise ,daca aruncarea lor pe strazi inca nu este pedepsita.
Eu sunt pentru responsabilizare oamenilor,chiar cu forta daca se poate.
M-am saturat de oameni iresponsabili care strica totul in creatie iar inafara faptului de a iubi animalele,sunt si o ecologista inraita.Am militat si pt Rosia Montana,ma intereseaza si ma preocup.
Iar a sublinia mereu ca aceste preocupari pt mediu,natura si animale nu intra in aria de interes a unui orthodox,este cum sa spun,un pumn peste fata.
Pana una,alta stiti cum se zice ca in Rai vei vedea pe cineva care iti parea ca nu merita iar in iad pe cineva care nu se potrivea cu locul...mari surprize vor fi la sfarsit caci multi oameni buni,milosi si pacifisti sunt printre multe religii dintre cele care nu L-au cunoscut si nu au auzit de Iisus Hristos dar Domnul este pururea milostiv si I-or milui pt sufletele lor bune,dupa care nu ar pierde viata nici unei muste.
La polul opus,nu-i inteleg nici pe unii aparatori de animale care vorbesc atat de urat in vremurile turburi de acum;probabil ca sunt foarte stresati,amenintati de noile reglementari si si-au lasat manierele acasa.
Oricum este foarte urat ce se intampla in momentul de fata;oamenii rup prietenii si se separa pe baza acestor alegeri personale.
Dar daca de la ei nu aveti pretentii,macar ei au vizavi de crestini :)
Care crestini,nu fac nici o diferenta cand se exprima intr-o polemica...